LONews / Politici
Ucraina - Porosenko se declara incantat de pozitia Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, vizavi de Marele Sinod, si asteapta un raspuns rapid.

Ucraina - ce a discutat Porosenco cu Patriarhia Ecumenica

01-08-2016 12:42:03
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
(Foto: RISU)
Președintele Ucrainei a avut o întâlnire cu un reprezentant al Patriarhiei Ecumenice - Arhiepiscopul Iov de Telmessos.

Ucraina - Porosenco discuta cu Patriarhia Ecumenica, despre Comisia speciala


Șeful statului ucrainean și-a exprimat recunoștința pentru "atenția Bisericii Mamă a Constantinopolului, privind acordarea autocefaliei Bisericii unice naționale Ortodoxe a Ucrainei", dupa cum informează Biroul de presă prezindential.

Președintele a atras atenția, in mod desoebit, asupra faptului că Sfântul Sinod al Patriarhiei de Constantinopol a stabilit o comisie specială pentru luarea în considerare a cererii Parlamentului ucrainean, privind acordarea autocefaliei pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană (a laturii sale schismatice, desprinsa de sub Biserica Ortodoxa canonica a Ucrainei, de sub Patriarhia Moscovei - vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

"Președintele este încrezător că Comisia nu va întârzia lucrarile sale, având în vedere situația din Ucraina", se mai arata in comunicat.

Ucraina - Porosenco intervine politic pe langa Patriarhia Ecumenica


Poroșenko a dat asigurări că autoritățile ucrainene sunt "unite în aspirația de a avea o Biserica unică națională Ortodoxă" și a menționat că problema respectivă devine din ce în ce mai actuală, în contextul provocărilor globale.

"Noi ar trebui să-i ajutam pe credincioși să isi vada indeplinite visele lor privind o singură Biserică", a spus Petru Porosenko.

Ucraina - Patriarhia Ecumenica ii raspunde lui Porosenko


Reprezentantul Sanctitatii Sale Bartolomeu I, Arhiepiscopul Iov de Telmessos, a transmis salutări din partea Sanctitatii Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și a întregii Biserici Mamă a Constantinopolului. El a dat asigurări că Patriarhul Ecumenic vrea să ajute Ucraina.

Părțile au discutat despre rolul statului și al Bisericii în prevenirea utilizării factorului religios in destabilizarea situației din Ucraina.

Potrivit Președintelui, sarcina Guvernului nu a fost aceea de a provoca conflicte inter-religioase și inter-confesionale, exprimandu-si satisfacția în legătură cu activitatea recentă a organelor de aplicare a legii.

Ucraina - Porosenko, incantat de pozitia Patriarhului Ecumenic Bartolomeu


Petru Poroșenko a felicitat Patriarhia Ecumenică privind "organizarea cu succes" a Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe (din Creta)" [vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe].

"Consider că a aprobat și întărit autoritatea Sanctității Sale [Bartolomeu] în lumea ortodoxă", a spus Președintele.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...