LONews / Politici

Despre intalnirea dintre clericii georgieni si liderul abhaz

04-04-2013 09:41:06
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Mitropolitul Serafim de Borjomi și Bakuriani a comentat pe marginea întâlnirii dintre clericii georgieni și liderul abhaz Alexander Ankvab, care a avut loc la Soci, in data de 29 martie (vezi ARHIVA).

   Mitropolitul Serafim le-a spus reporterilor ca "a fost pentru prima data cand un reprezentant al Bisericii Georgiei a avut o întrevedere cu șeful de facto al Republicii Abhazia, în ultimii douăzeci de ani".

   Mitropolitul Serafim a mai spus ca, printre participanții la întâlnire s-a aflat si Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului Sinodal pentru Relații Externe al Bisericii Ruse.

   "Reuniunea a abordat chestiuni legate de relațiile dintre Biserici", a spus Mitropolitul Serafim.
   Ankvab a reiterat faptul că oamenii din Abhazia au ales independența Bisericii Abhaze. "Mitropolitul Ilarion, ca reprezentant al Patriarhiei Ruse, a atras atentia ca astfel de initiative trebuie să aiba loc în cadrul legii și în conformitate cu legile bisericesti", conform Mitropolitului Serafim. El a declarat ca Mitropolitul Ilarion a punctat faptul ca Biserica Abhaza este sub jurisdicția Georgiei.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...