LONews / Politici

Ucraina: ONU recunoaste ca au fost violate drepturile credinciosilor din Biserica Ortodoxa de sub Patriarhia Moscovei

15-03-2016 08:12:45
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Organizația Națiunilor Unite a recunoscut existența cazurilor de hartuire a ortodocsilor din vestul Ucrainei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). 

Experții au enumerat incidentele, ca fiind "amenințări violente sau folosire a fortei fizice, intenționate, in vederea convertirii religioase fortate a oamenilor" [in vederea parasirii Bisericii Ortodoxe canonice si alipirii la entitatea schismatica numita "Patriarhia Kievului"].

Experți din administrația Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului au vizitat, între 28 ianuarie si 1 februarie 2016, regiunile Ternopol si Rovno, unde reprezentanții autoproclamatei Patriarhii a Kievului au efectuat mai multe încercări, în mod repetat, de a confisca in forta bisericile aparținând Bisericii Ortodoxe Ucrainene. 


Aceștia au luat in discutie, de asemenea, plângerile localnicilor, privind lipsa de acțiune aparentă a autorităților locale, în cazul acestor încălcări: intimidare și discriminare.

Ei si-au exprimat îngrijorarea că credincioșii nu se pot ruga "in lacasurile de cult in care isi doresc sa faca asta", acestia fiind împiedicati de către localnici și de forțe externe. 


În raportul de monitorizare al misiunii ONU, se spune că, "în astfel de cazuri, anchetele au fost ineficiente, sau nu au fost intreprinse deloc".

Patriarhul Chiril al Moscovei declarase, anterior, că mai mult de 30 de biserici au fost confiscate prin violență, de catre schismatici, și alte cateva zeci au fost expuse amenințarilor schismaticilor și naționaliștilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...