LONews / Politici

Bisericile crestine, din nou tinta atacurilor in Siria

01-04-2013 04:49:42
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Situația comunității creștine a Siriei a revenit în prim-plan în această săptămână, după ce forțele de opoziție au susținut că regimul Assad ar fi vizat bisericile din regiunea Deir Ezzor.

   Opoziția siriana a postat mai multe videoclipuri care prezintă pretinse daune in randul bisericilor din regiune, ca urmare a raidurilor aeriene efectuate de… forțele regimului Assad. Un activist din Deir Ezzor, vorbind pentru Asharq Al-Awsat sub condiția anonimatului, a afirmat că "avioanele de război ale regimului au bombardat două biserici siriace ortodoxe".
   El a adaugat: "toate familiile creștine au fugit din oraș".

   Abdul-Ahad Astepho, un membru al Comitetului Consiliului Executiv Național Sirian, a confirmat că forțele regimului au tintit bisericile din Deir Ezzor. El a informat Asharq Al-Awsat că "toate familiile creștine au fugit din oraș, din cauza violențelor excesive, la care este expus Deir Ezzor".

   El a subliniat: "Creștinii au o lungă istorie de persecuții, în special comunitatea armeană. Acest lucru înseamnă că ea este obisnuita sa fuga imediat, atunci când apar forme de violență".
   Astepho a afirmat că regimul lui Bashar Al-Assad este responsabil pentru exodul comunității creștine din regiune, adăugând că "climatul de intoleranță și extremismul au contribuit la intimidarea creștinilor, determinându-i să fugă".

   Mitropolitul ortodox sirian Luca, vorbind penru RT News, a recunoscut că "bisericile au fost atacate în toate provinciile".
   El a amintit ca "peste tot în-Harasta, Arbin, Zabadani, Deraa, Alep, Damasc bisericile și oamenii lor au fost atacati".
   De asemenea, el a arătat că si "Catedrala din Raqqa a fost grav deteriorata. Enoriașii iau totul cu asalt, rapesc si ucid preoți".
   Cu toate acestea, Episcopul Luca nu se ingrijoreaza din cauza regimului Assad, ci el a dat vina pe militanții opoziției, spunând: "Acești oameni spun că acționează cu cele mai bune intentii, pentru poporul sirian, dar nu este adevărat".

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...