LONews / Politici

Thailanda si Ortodoxia: prezenta oficialilor tailandezi in Biserica Rusa

30-03-2013 06:51:53
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Surapong Toviceakceaikul, Viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Externe al Regatului Thailandei, care a lua parte la reuniunea comisiei interguvernamentale ruso-tailandeze, privind comerțul și cooperarea economică bilaterală, a vizitat Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

   Oaspetele a vizitat Biserica Schimbării la Față și Biserica Nașterii Domnului, semnand in cartea oaspeților de onoare.

   Dmitri Petrovski, un membru al personalului Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii și angajații Catedralei Hristos Mântuitorul au prezentat oaspetelui si delegatiei care l-a insotit istoria, arhitectura și moastele prezente aici.

   Surapong a aprins lumânări în memoria familiei imperiale Romanov. Poziția Imperiului Rus a fost propice independenței de stat a Siam, în perioada cuceririlor coloniale din Asia de Sud-Est. În prezent, Rusia și Thailanda dezvolta cu succes relații de prietenie și cooperare.

   Ortodoxia este recunoscută în Regatul Thailandei: există cinci biserici ortodoxe care functioneaza în țară și o mănăstire, alte două biserici fiind în construcție. În acest an, un program festiv special este planificat pentru marcarea aniversarii a 400 de ani ai Casei Romanov. O nouă biserică ortodoxă, cu hramul Sfantul Nicolae, va fi sfintita, precum și o capelă cu baptisteriu. Un monument al Tarului rus Nicolae al II-lea și altul dedicat regelui din Siam, Rama al V-lea, vor fi ridicate in urmatoarea perioada.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...