LONews / Politici

Papa Francisc s-a rugat pentru Patriarhul Moscovei

21-03-2013 11:10:38
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, care a fost prezent la inaugurarea Papei Francisc, a declarat intr-un interviu acordat televiziunii turce ca: „este pentru prima dată în istorie cand Patriarhul de Constantinopol participa, în persoană, la întronizarea unui Papa. Asta nu s-a întâmplat niciodată”, a mai spus el, „nici înainte, nici după schisma din 1054”.

   "Gestul vrea sa demonstreze importanta pe care o acord relațiilor de prietenie dintre cele două Biserici", a mai asigurat acesta.

   Ajuns cu o zi înainte, Patriarhul Bartolomeu a avut o primă întâlnire, informală, cu Papa, in Casa Sfanta Marta din Vatican, unde Papa se află temporar, ulterior acesta participand la o cina cu Papa și cu alți oaspeți.

   Delegația Bisericii Ortodoxe Ruse, care, de asemenea, a sosit pe data de 18 martie, in Vatican, a fost condusa de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei.

   O scurtă întâlnire între delegația Bisericii Ortodoxe Ruse si Papa Francisc a avut, de asemenea, loc, in Casa Sfanta Marta.

   Referindu-se la oaspetii sai, Papa Francisc a spus: "Astăzi, în timpul slujbei, m-am rugat puternic pentru Patriarhul Kirill al Moscovei, pentru ca astazi il sarbatorim pe Sfantul Chiril al Ierusalimului, conform calendarului nostru".

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...