LONews / Politici

Patriarhul Bartolomeu I: Papa m-a impresionat. L-am invitat la istanbul (VIDEO - alocutiune)

21-03-2013 10:53:14
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   "Acest Papă este un bun păstor pentru credincioșii săi", a declarat liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe, Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, in ulra intalnirilor din ultimele zile.

   Bartolomeu I a participat la Messa de inaugurare a Pontificatului Papei Francisc, fiind prima data cand s-a intamplat acest lucru, de la Marea Schisma, timp de aproape o mie de ani.

   "Biserica Catolică are nevoie de un păstor", a mai spus el.

   "Papa a demonstrat o apropiere reală fata de oameni. M-am întâlnit cu Papa Francisc, astazi, si am fost foarte impresionat".

   Acesta a mai amintit ca, in cadrul intalnirii private, i-a propus Papei si l-a "invitat sa vina in Patriarhia Ecumenică din Istanbul, cât mai curând posibil", într-o limba italiană perfectă – conform Agentiei ANSA.

    In cadrul acestui articol, puteti urmari un fragment video care suprinde momentul in care Patriarhul Bartolomeu I a prezentat alocutiunea sa cu ocazia inaugurararii noului Papa. Intregul eveniment a putut fi urmarit in direct, in format video, in toate paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...