LONews / Politici

Intalnire intre Papa Francisc si Presedintele Argentinei, la Roma

19-03-2013 05:31:05
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Papa Francisc a primit în audiență, la Vatican, in Casa Sfintei Marta, pe Președintele Argentinei, Dna. Cristina Fernandez de Kirchner.

Intalnirea, care a fost una "informală", a durat "intre 15 si 20 de minute", conform Rev. Federico Lombardi, director de presa al Vaticanului, care a spus că nu a existat nicio declarație oficială din partea Vaticanului.

După discutie, Papa și Cristina Fernandez de Kirchner au luat prânzul împreună, a mai adăugat el.

Radio Vatican observa că relațiile dintre Cardinal, fostul Arhiepiscop de Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio, și Președinte "nu au fost întotdeauna unele ușoare", Cardinalul exprimandu-se clar impotriva dezincriminarii avortului și legalizarii mariajului gay (adoptate în anul 2010).

Renuntarea la tradiționalul "Te Deum" în Catedrala din Buenos Aires, in 25 mai, cu ocazia aniversarii independenței țării, a dus si ea la o noua opozitie din partea Cardinalului.

Dna Kirchner a declarat ca Papa si-a aratat, insa, preocuparea fata de Insulele Falkland (Insulele Maldive), terenuri care acum sunt britanice, dar care ar dori să fie redate Argentinei.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...