LONews / Politici

Summit de importanta majora, intre patriarhii ortodocsi si catolici din Orientul Mijlociu

08-03-2013 01:39:52
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Potrivit Patriarhului maronit, Cardinalul Bechara Rai, un summit între Patriarhii ortodocși și catolici din Orientul Mijlociu este in curs de pregătire.

   Cardinalul Bechara Boutros Rai, Patriarhul Antiohian al crestinilor maroniti, care se afla în prezent la Roma, cu ocazia Conclavului de alegere a Papei, a anunțat o reuniune "a tuturor Patriarhilor ortodocși și catolici din Orientul Mijlociu", care ar fi în curs de pregătire, intentionand sa "promoveze unitatea între creștini" și "să se dezbata, in comun, problemele și suferințele pe care le traversam în acest dificil moment istoric".

   "Posibilitatea de a reveni la un nivel complet al unitatii crestine va fi si ea studiata. Între timp, noi putem trai in comuniune in vestirea Evangheliei, precum și in alte activități cum sunt cele din domeniile social, caritabil și cultural. Acesta este un ecumenism practic, fără discursuri lungi. Este ecumenismul pe care numerosi botezati il traiesc deja în viața lor de zi cu zi", a spus Cardinalul.

   In acest sens, Cardinalul Rai a participat, intr-adevar, în ultimul timp, la mai multe intalniri ecumenice, precum: întronizarea noului Patriarh Ortodoxă Copt Tawadros al II-lea, întronizarea noului Patriarh grec-ortodox al Antiohiei, Ioan al X-lea de Yazigi, întâlnirea cu Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I, intalnirea cu Arhiepiscopul ortodox al Atenei, Hieronymos și, în final, cu Patriarhul Moscovei, Kirill.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...