LONews / Politici

Primul-Ministru grec si Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I: intalnire privata, fara precedent

06-03-2013 09:45:16
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Primul-Ministru grec, Antonis Samaras, a avut o întâlnire privată cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, in ziua de 4 martie 2013. Este pentru prima dată când Samaras l-a vizitat pe Patriarhul Ecumenic, in calitate de Prim-Ministru.

   Primul-Ministru a fost salutat, la intrarea in Patriarhie, de către Mitropolitul Stefanos de Kallipolis și Madytos si de Arhimandritul Bartolomeu, secretar șef al Sfântului Sinod și al clericilor Curții Patriarhale.

   Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I l-a așteptat pe Antonis Samaras in biroul său patriarhal, acolo unde a avut loc întâlnirea, la care au participat si Ministrul Afacerilor Externe, Dimitris Avramopoulos, Consulul General al Greciei la Istanbul, Ambasadorul Nicholas Matthioudakis, Mitropoliții Constantin de Niceea, Emmanuel de Franța și secretarul sef al Sfântului Sinod, Arhimandritul Bartolomeu.

   Patriarhul Bartolomeu I și-a exprimat dorința ca Samaras sa fie capabil să dezlege "nodul gordian" al problemelor financiare ale Greciei.
   "Situatiile grele sunt pentru oamenii curajosi si puternici, iar Dl. Samaras are ambele caracteristici".

   Patriarhul a declarat, după întâlnirea sa in Fener, cu premierul grec: "El va desface nodul gordian, aceasta este dorința mea și rugăciunea mea din toată inima", explicând că il cunoaste de mai multi ani.
   "Când a fost Ministru de Externe, eram Episcop de Calcedon și Patriarhul Demetrios m-a trimis la Atena, pentru a rezolva unele probleme ale Patriarhiei", a mai declarat el.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...