LONews / Politici

Sionism si Fascism: Primul Ministru turc face afirmatii care risca relatia cu SUA

02-03-2013 09:21:58
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Primul-ministru turc, Tayyip Erdogan, a pus pe picior de egalitate „sionismul”, cu „crimele împotriva umanității”, conform unor raportari din ultimele ore.
   Mesajul este "deosebit de jignitor" si are un "efect coroziv" asupra relatiilor SUA-Turcia, a remarcat, la scurt timp, un înalt oficial american.

   "Este un lucru deosebit de ofensator, sincer, sa numesti sionismul o crimă împotriva umanității", a declarat, reporterilor, secretarul de stat american John Kerry, in zbor spre Ankara.

   Primul-ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, l-a criticat si el pe Primul Ministru al Turciei, pentru declarațiile în care susținea că naționalismul evreiesc este o "crimă împotriva umanității" și in care facea o paralelă între sionism și fascism.

   "Asemenea Sionismului, anti-semitismului și fascismului, islamofobia trebuie să fie considerată in mod inevitabil o crimă împotriva umanității" – declarase Erdogan în adresarea sa catre oficialii de rang inalt, printre care se afla si Secretarul General al UN, Ban Ki-moon.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...