LONews / Politici

Pussy Riot si Krestopoval Femen, vazute de ucraineni

28-02-2013 06:08:15
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Acțiunile scandaloase din 2012, ale miscarilor "Pussy Riot" și "Femen" sunt condamnate de societatea ucraineană.

   Acest lucru este evidențiat de datele sondajului sociologic intitulat "Toleranța religioasă, Xenofobia și Drepturile Omului – 2012", realizat de "Institutul Internațional de Sociologie din Kiev", la cererea "Institutului pentru Drepturile Omului, prevenirea Extremismului și a Xenofobiei".

   Conform sondajului, revoltele din Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova au fost condamnate de 48,4% dintre respondenți, în timp ce 32,9% au declarat că nu au auzit niciodată despre această problemă.
9,1% din respondenți au declarat că au unele obiecții, 8,8% au avut dificultăți în a evalua situatia, iar 0,8% s-au aratat „de acord” cu miscarile.

   Locuitorii din Ucraina au evaluat mult mai negativ campania "Krestopoval" ("Rasturnarea Crucilor"), organizata de Mișcarea "Femen", în sprijinul "Riot Pussy". 61% din respondenți au condamnat acțiunea, 22,5% nu au auzit niciodată de ea, 15,5% s-au declarat nehotarati sau au unele obiectii, în timp ce 1% au convenit că sunt de acord cu "Femen".
   Atitudinea cea mai tolerantă a fost demonstrata de către tinerii cu varste sub 30 de ani, în special studenți de sex masculin.

   Potrivit lui Alexandru Feldmann, fondatorul Institutului, autoritățile ucrainene și clerul ortodox din Ucraina au ales o pozitie mai inteleapta, fata de acțiunile "Femen", decat colegii lor ruși, asa incat mișcarea nu a devenit "victima" în ochii societății, ramanand fara sprijin moral.
   Sondajul a fost realizat în 110 comunități din Ucraina. 2048 de persoane au fost intervievate, cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eșantionare nu ar trebui să depășească 2,2%.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...