LONews / Politici

Noul Patriarh al Antiohiei, inconjurat de politicieni si diplomati, slujind in Beirut

18-02-2013 09:06:08
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Noul Patriarh al Antiohiei și al Întregului Orient, Ioan al X-lea (Yazigi), a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Sfantul Nicolae din cartierul Ashrafiyeh al Beirutului, ieri, duminică 17 februarie 2013, în prezența liderilor politici și spirituali ai tarii.

   Printre politiceinii si clericii aflati la Liturghie, au fost prezenti Președintele Michel Suleiman, Primul-ministrul Najib Miqati, liderul Amin Gemayel și Patriarhul maronit Beshara al-Rahi.
   Mai multi diplomati au fost, de asemenea, prezenti, printre acestia aflandu-se Ambasadorul sirian Ali Abdul Karim Ali și trimisul rus Zasipchin Alexandru.

   Liturghia a fost ocazionata de vizita Patriarhului Ioan al X-lea in Eparhia de Beirut.
   În predica sa, liderul grec-ortodox a subliniat faptul că musulmanii sunt parteneri în cadrul națiunii.

   "Legăturile noastre cu acestia se extind dincolo de simpla coexistență. Noi împărtășim cu ei construirea viitorului", a declarat el. "Am construit împreună cu musulmanii civilizația țării. De aceea, trebuie să o pastram împreună", a spus Ioan.

   El a descris Libanul ca fiind un spațiu al libertatii și deschiderii, spunând: "Este națiunea fiecaruia, în ciuda diferențelor existente". Totodata, Ioan al X-lea s-a rugat pentru pace si oprirea distrugerilor din Siria .

   Ioan al X-lea se intalnise luni cu presedintele sirian Bashar Assad, la o zi după ce liderul a fost întronizat, acesta facand apel la dialog și pace în țara sfâșiată de război.

   In cadrul aceleiasi vizite, Arhiepiscopul grec-ortodox de Beirut, Ilie Audeh, a organizat o masa festiva, în cinstea Patriarhului Ioan al X-lea, la hotelul Bristol.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...