LONews / Politici

Un religios radical, interogat pentru instigare la crima, in Egipt

13-02-2013 09:39:00
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Justitia Egipteana va convoca la interogatoriu un religios radical, acuzat de instigare la uciderea unor lideri ai opoziției egiptene, conform unui raport de ultima ora al France Presse.
   Religiosul in cauza, Mahmud Shaban, a provocat o reacție puternică prin emiterea unei fatwa (legi religioase) de instigare la omor, la adresa unor figuri ale opozitiei laice, invocand argumente bazate pe Sharia, legea islamică.

   Religiosul a menționat într-o emisiune, pe un canal transmis prin satelit, numele lui Mohamed El Baradei, fostul șef al agenției ONU pentru energie nucleară și detinator al premiului Nobel pentru Pace 2005, și al lui Sabahi Hamden, fost candidat pentru Președintie in iunie 2012.

   Ambii sunt lideri ai Frontului Național de Eliberare (FSN), principala coaliție a opozitiei laice, critica la adresa președintelui islamist Mohamed Morsi.

   Apelul lui Shaban a coincis cu asasinarea, la Tunis, a unui lider al opoziției tunisiene, Chokri Belaid, împușcat mortal în fața casei sale. O parte a opoziției și familia victimei i-a acuzat pe islamiștii tunisieni de crimă.

   În urma instigarii la ucidere, denuntata de către guvern și de institutia teologica suunita Al-Azhar, Ministerul Egiptean de Interne a înăsprit securitatea în preajma domiciliilor lui El Baradei și Sabahi.
 

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV