LONews / Politici

Explozie pe locul intronizarii. Intalnire intre noul Patriarh Ioan al X-lea si Presedintele Bashar Assad

12-02-2013 08:56:04
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Președintele sirian Bashar Assad s-a întâlnit ieri, 11 februarie 2013, cu Patriarhul grec-ortodox Ioan al X-lea, conform raportarilor mediei de stat, la o zi după ce liderul nou-întronizat facea apel la dialog și pace în Siria sfâșiată de război.

   "Președintele Bashar Assad l-a salutat pe Patriarhul Ioan al X-lea (Yazigi)", a declarat agenția de știri, de stat, SANA.
   "Assad l-a felicitat pe patriarh pentru rolul-cheie jucat in Biserica Ortodoxă, în menținerea unității naționale în fața atacurilor suferite de Siria", a adăugat agenția.

   Assad l-a felicitat, de asemenea, pe liderul religios, pentru întronizarea sa, care a avut loc duminică la Damasc, în ciuda violențelor din capitală. Președintele a mulțumit Patriarhului pentru "mesajul Bisericii, de dragoste și compasiune", a raportat SANA.

   Televiziunea de stat a difuzat si ea imagini ale lui Assad, insotit de Patriarh, vorbind si zambind.

   Duminică, patriarhul isi exprimase speranța că "Siria, guvernul și poporul, vor găsi poarta mântuirii prin dialog și o soluție politică pașnică in evitarea violențelor și in restabilirea păcii și stabilității, asa cum Siria a stiut dintotdeauna".

   Intre timp, tot ieri, o noua explozie a zguduit districtul Qasaa din Damasc – exact locul in care a fost întronizat patriarhul, conform Observatorului sirian pentru Drepturile Omului.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV