LONews / Politici

Rezolutia Bisericii Ruse privind viitorul Sinod Pan-Ortodox

09-02-2013 04:15:51
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Va prezentam mai jos rezolutia Bisericii Ortodoxe Ruse, semnata in ultimele zile, vizavi de viitorul Sinod Pan-Ortodox.

   "În timpul pregatirii Sinodului Pan-Ortodox, nu este posibil sa nu se tina cont de starea critica a clerului şi a poporului credincios, de atitudinea lor faţă de perspectivele convocarii Sinodului.

   Adunarea Consiliului Episcopilor a subliniat că regulamentul şi ordinea de zi a Sinodului Pan-Ortodox, principiile de constituire, protocolul oficierilor liturgice şi reuniunile sale, proiectele documentelor sinodale fundamentale ar trebui să fie aprobate de către toate Bisericile ortodoxe locale.

   Ierarhii Bisericii Ortodoxe Ruse considera că pregătirea Sinodului Pan-Ortodox trebuie să cuprinda o dezbatere larga pe marginea rezoluţiilor pregătite şi sa se distingă printr-o preocupare speciala fata de păstrarea puritatii doctrinei ortodoxe.

   Membrii Adunării Episcopilor consideră indispensabil faptul ca Comitetul de presedintie al Sinodului Pan-Ortodox trebuie sa fie constituit din Primatii tuturor Bisericilor ortodoxe locale şi, în cadrul acestuia, episcopii Bisericilor locale sa fie reprezentati cat mai bine posibil".

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV