„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica CatolicaBarbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
Moldova nu are viitor fara Credinta Ortodoxa - PRESEDINTELE IGOR
Batalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSAREBatalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSARE
PS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei CruciPS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei Cruci
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Universul Credintei: realizatorii emisiunii, apreciati si premiati de Patriarhul Romaniei


20-03-2017 07:59:18 - Redactia Stiri - Media & Cinema
Recunoaşterea meritelor pentru realizatorii emisiunii „Universul Credinței” de la Televiziunea Română

Realizatorii emisiunii Universul Credinței de la Televiziunea Română au fost premiați joi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Evenimentul a avut loc la Reședința Patriarhală.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a oferit în 16 martie 2017 celor 13 membri ai echipei Diploma omagială Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul cu medalie pentru activitatea misionară desfășurată în cei peste 25 ani de emisiune.

În cuvântul rostit, Părintele Patriarh le-a mulţumit pentru întreaga activitate şi a exprimat dorinţa de intensificare a colaborării actuale.

Vă mulţumim pentru împreuna lucrare misionară, culturală, spirituală şi naţională. În acelaşi timp, vă felicităm pentru faptul că deşi nu dispuneţi de multe resurse emisiunea dumneavoastră are rezultate deosebite şi o cooperare frumoasă cu Patriarhia Română. Sperăm că şi anul acesta, dar şi în anii următori, să intensificăm lucrarea, spune Preafericirea Sa, potrivit Radio Trinitas.

Această colaborare strânsă este foarte importantă, deoarece Televiziunea publică, mai transmite Patriarhul Daniel, are acces şi la sate unde noi avem uneori parohii îmbătrânite încât trebuie să ne gândim şi la cei care au posibilitatea să primească mesajul credinţei în casele lor.

Producătoarea emisiunii Universul Credinței, Cristina Andrei, a apreciat că distincția este o recunoaștere și un impuls pentru continuarea activității.

Este recunoaşterea unei munci de echipă. Cei mai mulţi lucrăm aici de peste 20 ani. Colegii care ni s-au alăturat pe parcursul acestor ani au învăţat din mers, pentru că şi-au dorit, şi lucrează cu pasiune. Nu există niciun fel de diferenţă între modul în care abordăm cu toţii tematica pe care o are de-a lungul istoriei «Universul credinţei». Pentru noi, această întâlnire de astăzi cu Patriarhul României înseamnă în primul rând o încurajare să mergem pe acelaşi drum, mărturiseşte Cristina Andrei.

***

În cadrul acestei emisiuni, Televiziunea publică prezintă reportaje, interviuri, documentare, dar şi portrete de personalităţi ecleziale. Cei care o urmăresc în fiecare săptămână ştiu că emisiunea are rubrici deja consacrate şi printre ele se numără: Arhiva Vieţii spirituale, Ritual, Tainele Bisericii, Lumina faptei bune, Nu pune lumina sub obroc, Duhul locului sau Monumenta Romaniae care întregesc perspectiva spirituală pe care TVR o propune în fiecare săptămână. Universul credinţei adună, în cele din urmă, tot ceea ce e mai valoros şi mai frumos în istoria, cultura, credinţa şi spiritualitatea creştină românească.

Foto credit: Ziarul Lumina

Basilica
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN BUCURESTI
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

MEDIA & CINEMA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!