„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica CatolicaBarbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
Moldova nu are viitor fara Credinta Ortodoxa - PRESEDINTELE IGOR
Batalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSAREBatalioanele de exterminare Sarata si Pelerin prin iadul rosu - DUBLA LANSARE
PS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei CruciPS Episcop Vincentiu, la Manastirea Coslogeni, in Duminica Sfintei Cruci
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

AUDIO: Savantii americani au reprodus exact acustica bisericilor bizantine antice


08-03-2017 10:21:32 - Redactia Stiri - Media & Cinema
Oamenii de stiinta americani au efectuat o reproducere exactă a acusticii bisericilor bizantine antice, iar publicul din Los Angeles a reusit, astfel, sa asculte un IMN ACATIST într-un mediu acustic autentic, ca și cand ar fi fost prezenti in Biserica Sfanta Sofia din Salonic.

Sute de oameni au venit pe Normandia Avenue, în centrul orașului Los Angeles, și au ascultat cu mare atenție și respect Acatistul intonat de patru cântăreți.

Reproducerea acusticii a fost posibila prin utilizarea de tehnologii audio contemporane avansate. Această realizare uimitoare este rodul activitatii a doi profesori care lucrează in recrearea acusticii spațiilor clădirilor vechi.

"Noi creăm ceea ce ne place sa numim 'fotocopie acustică'", a declarat Chris Kyriakakis, profesor de inginerie electrica si director al Laboratorului Audio al Universitatii din California de Sud. 


"Cand ai reusit asta, ai capturat sufletul unei clădiri".


700 de persoane au fost prezente la eveniment. Scopul proiectului este acela de a pastra comoara principală a bisericilor, pe care istoricii de obicei nu o observa, spre exemplu, experiența lor acustica.

Chris Kyriakakis si Sharon Gerstel, profesori ai Universitatii din California, Los Angeles (UCLA), spera ca rezultatele lor sa ajute la conștientizarea publicului vizavi de importanta la nivel mondial a atmosferei sunetului bisericilor antice, ca pondere a patrimoniului istoric.

Echipa a fost deja invitata să studieze clădiri istorice din Turcia și catedrale gotice din Franța. Scopul final al muncii lor, este acela de a crea un "Muzeu al Sunetului", unde vizitatorii sa poata experimenta practic sunetele acestor spații. Puteți asculta două cantari, in playerul aflat mai jos.

LONews
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN LOS ANGELES
LOCATIE: LOS ANGELES, SUA

MEDIA & CINEMA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!