LONews / Media & Cinema
Vezi VIDEO: CANONUL SF. ANDREI CRITEANUL, savarsit in CATEDRALA VOIEVODALĂ DIN BUZĂU, de IPS CiprianVIDEO:

VIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop Ciprian

01-03-2017 11:27:25
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Luni, 27 februarie 2017, la Catedrala Voievodală Adormirea Maicii Domnului din Buzău, un sobor de preoți și diaconi, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit prima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Cântările liturgice au fost intonate de psalții Catedralei Voievodale.

Ulterior, Arhiepiscopia Buzaului a realizat un material video inregistrat cu aceasta ocazie, pe care vi-l punem si noi la dispozitie (vezi video dreapta sus - Fisiere Media).

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre adevăratul sens al postului și a evidențiat principalele aspecte din viața Sfântului Andrei, Arhiepiscopul Cretei, care a alcătuit Canonul cel Mare, o capodoperă a imnografiei bisericești. Prin intermediul acestui canon, oamenii sunt chemați la pocăință, la smerenie, la rugăciune mai intensă și la săvârșirea faptelor bune, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul se citește pe fragmente, în primele patru zile ale Postului Sfintelor Paști, în cadrul Pavecerniței Mari, iar miercuri, în săptămâna a cincea din Post, se cântă integral, în cadrul slujbei numite Denia Canonului cel Mare.

Sursa, text si foto: Arhiepiscopia Buzaului
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV