„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

CALUGARUL SI DEMONUL castiga Marele Premiu al Festivalului de film ortodox Pokrov 2016


25-10-2016 07:57:02 - Redactia Stiri - Media & Cinema
Câștigătorul Marelui Premiu al celui de-al XIV-lea Festival de film ortodox "Pokrov" ("Sfantul Acoperamant") din acest an, care a avut loc la Kiev, este filmul regizorului rus Nikolai Dostal: "Călugărul și demonul" (vezi aici).

CALUGARUL SI DEMONUL castiga Marele Premiu al Festivalului de film ortodox Pokrov 2016


56 de filme de animație, documentare și filme de lung metraj din Ucraina, Rusia, Belarus, Georgia și Polonia au candidat pentru cele mai mari premii ale Festivalului. Juriul care a ales câștigătorii a fost format din regizori de film, scenariști, producători, actori și preoți.

Motto-ul festivalului din acest an a fost extras din Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov: Credinţa fără de fapte, moartă este (2:26).

În filmul "Calugarul si demonul", bazat pe scenariul lui Iuri Arabov, un nou călugăr, pe nume Ivan Semionovici Shaposhnikov, isi face aparitia intr-o mănăstire. Dar, împreună cu el, soseste aici si un demon cu numele Legiune (așa cum i s-a prezentat lui Ivan). Legiune l-a ales pe Ivan drept obiect al muncii sale diabolice, ispitindu-l în orice mod posibil, pentru a se abate de la calea pe care a ales-o, de slujire a lui Dumnezeu. Dar, cu cat mai puternică era ispita, cu atat mai puternică devenea tăria duhovnicească a călugărului.

Gheorghi Fetisov și Timofei Tribuntsev au jucat in rolurile principale. Bugetul filmului a fost de 120 de milioane de ruble, din care 50 de milioane de ruble au fost alocate de Ministerul Culturii Federației Ruse.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN KIEV
LOCATIE: KIEV, UCRAINA

MEDIA & CINEMA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!