LONews / Media & Cinema
Când temele crestine au inceput sa dispara din cântecele lui Bob Dylan, oamenii au crezut că renunțase la credința sa cu totul. Azi aflam adevarul!

Bob Dylan. cantaret si compozitor crestin? Noi dezvaluiri

17-10-2016 10:36:42
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Crestin, agnostic, evreu: cu toti acesti termeni a fost caracterizat binecunoscutul compozitor Bob Dylan, dar problema a ramas, pentru mult timp, fara vreun răspuns foarte clar.

Fanii lui Bob Dylan au fost întotdeauna confuzi in ce priveste afilierea religioasa a cantaretului si compozitorului de elita. Deși s-a născut evreu, Dylan s-a convertit ulterior, în mod deschis, la Creștinism. La acea perioada, mai multe piese ale acestuia aveau un colorit crestin, iar pe atunci oamenii știau clar ca Dylan era creștin. Cu toate acestea, temele creștine au dispărut din cântecele sale, în cele din urmă, lăsând loc unor noi intrebari privind Crestinismul lui Dylan.

Bob Dylan, un compozitor crestin: noi dezvaluiri


Chiar și mai târziu, s-a scos la iveala faptul că Dylan continua să practice unele dintre obiceiurile sale evreiești, fapt care a dat încă o dată naștere unor speculații cu privire la convingerile sale religioase.

In aceste zile, insa, toate aceste îndoieli au fost date la o parte, cu ajutorul prietenului mesianic-evreu al lui Dylan și ghid spiritual, Al Kasha, in varsta de 75 de ani, care a asigurat că Dylan nu si-a pierdut credința în Hristos.

Dylan a acceptat Creștinismul după ce Kasha i L-a prezentat pe Hristos. Kasha este el însuși un compozitor celebru, câștigand Premiul Oscar de două ori pentru compozițiile sale. In anul 1978, el a raportat ca s-a rugat, cu Dylan, în apartamentul său, cu puțin timp înainte de convertirea acestuia. Dylan chiar semnase pentru un curs de catehizare si ucenicie, cu Capela Calvary din California de Sud. De atunci, Dylan a fost deschis in ce priveste Credința sa Creștină. El a compus chiar și albume creștine, cum ar fi Saved, Shot of Love and Slow Train Coming, pe langă înregistrarea unui Album de Crăciun, în 2009.

Bob Dylan, un cantaret si compozitor crestin de exceptie: noi dezvaluiri


Conform publicatiei americane God Reports, prietenia fostului Președinte Jimmy Carter cu Dylan a inflorit odata cu înrădăcinarea sa in Creștinism, Carter declarând:

"Bob Dylan și eu am fost prieteni foarte apropiați, de când am devenit guvernator. L-am întâlnit prima dată când trecea printr-o perioada profunda a Credinței Creștine".


Treptat, insa, fanii au observat ca Dylan revenea la temele seculare pe care le tratase anterior. Înainte de aceasta, a existat o fază în care cântecele sale erau mai puțin creștine sau evanghelice, și mai mult spirituale, aproape mistice. 

Când temele crestine au inceput sa dispara din cântecele lui Bob Dylan, oamenii au crezut că Dylan renunțase la credința sa cu totul. Conform publicatiei americane Hollowverse, Kasha spune că l-a simtit pe Dylan foarte aproape, din anul 1960. Cei doi au lucrat împreună la "Columbia", în tinerețea lor. Kasha își amintește un anumit moment în care compania a vrut sa-l concendieze pe Dylan, atunci când primul său CD s-a vândut prost. Cu toate acestea, Kasha, care cunostea adevăratul potențial al lui Dylan, s-a ridicat în apararea lui și a asigurat compania sa-l pastreze. Atunci, s-a deschis calea lui Dylan, care in acest an (2016) a fost incoronata cu decernarea Premiului Nobel pentru Literatură, „pentru crearea de noi expresii poetice în cadrul marii tradiții a cântecului american”.


Bob Dylan, un cantaret si compozitor crestin de exceptie, cu o evolutie uimitoare


Kasha subliniază faptul că credința lui Dylan apare evidențiată, de asemenea, în 2012, in albumul său "Tempest". În ciuda acestui fapt, oamenii raman inca confuzi, din cauza semnalelor mixte pe care le primesc privind practicile religioase ale lui Dylan. Deși el a declarat deschis că nu crede în religiile organizate, se stie ca inca mai respecta unele din practicile evreiești de bază chiar si acum.

Dincolo de toate acestea, pe lângă faptul că este cântăreț vocal, Dylan mai cântă și la muzicuță, chitară, chitară bas, pian și orgă electronică. În 2004, a fost trecut pe locul doi în lista celor mai mari artiști ai tuturor timpurilor al revistei Rolling Stone. Din ianuarie 2011, creația sa a devenit obiect de studiu la Catedra de Istorie a Ideilor, din cadrul Facultății de Filosofie, Istorie a Ideilor și a Artelor și Limbi Clasice, in Universitatea din Oslo, Norvegia.

In articolul de fata (partea dreapta) va propunem melodia "Slow Train Coming", intr-o inregistrare din anul 1980.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV