„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

Timbru postal in cinstea Sfantului martir Ioan de Riga


13-10-2016 09:34:25 - Redactia Stiri - Media & Cinema
Posta din Letonia a emis un timbru în onoarea Sfantului Martir Ioan de Riga, pentru a marca aniversarea celor 140 de ani de la nașterea acestuia si cei 15 ani de la canonizare.

Timbru postal in cinstea Sfantului martir Ioan de Riga

Timbrul a fost emis la inițiativa personală a Mitropolitului Alexandru de Riga și Intreaga Estonie.

După depunerea jurămintelor monahale, la sfatul Sfântului Ioan de Kronstadt, Sfantul Ioan de Riga a fost hirotonit preot, absolvind studiile la Academia din Kiev, apoi a predat în diverse instituții ecleziastice.

În 1912, el a fost ridicat la grad de episcop, apoi a fost succesiv episcop-vicar de Minsk, Ekaterinoslav și Tver. In anul 1918, a fost numit Episcop de Penzensk, fiind arestat de trei ori de bolșevici. Numit, în 1920, Arhiepiscop de Riga și Intreaga Letonie, a obținut, în 1921, de la Patriarhul Tihon și Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, autonomia pentru Biserica Letonă.

In perioada 1926-1931, el a lucrat in Parlamentul leton, unde a apărat interesele Bisericii Ortodoxe din Letonia care a cunoscut, prin eforturile sale, o revigorare semnificativă. Numărul credincioșilor ortodocși a crescut de la 138.803, in 1923, la 174.389 in 1935.

În noaptea din 11 octombrie 1934, Arhiepiscopul Ioan a fost torturat și apoi împușcat mortal, cel mai probabil de agenți sovietici, iar casa lui a fost incendiata. Trupul sfântului martir a fost descoperit puternic ars. Arhiepiscopul Ioan a fost canonizat printre noii martiri ai Bisericii Ortodoxe Ruse, în 1981, de către Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Tarii, si in 2001 de către Patriarhia Moscovei.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN RIGA
LOCATIE: RIGA, LETONIA

MEDIA & CINEMA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!