LONews / Media & Cinema

Shroud LIVE - Giulgiul din Torino in direct la TV

31-03-2013 04:14:13
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Faimosul Giulgiu din Torino a fost expus in direct la TV, putand fi privit la televiziunea italiană ieri dupa-amiaza, pentru "devotamentul credincioșilor". Aceasta este doar a doua oara in istorie cand Giulgiul din Torino a fost expus in direct la televizor.

Lunga de aproape patru metri și jumătate, panza poartă imprimat chipul (negativ) al unui om care a fost răstignit. Deși Biserica Catolica nu ia o poziție oficială privind autenticitatea sa, Giulgiul a fost venerat de către credincioși timp de secole, ca fiind giulgiul in care a fost înmormântat Iisus.

Într-unul din gesturile sale finale, înainte de demisie, Papa Benedict al XVI-lea a autorizat această specială „expunere devoțională solemnă” a Giulgiului.

Într-un mesaj video, ocazionat de acest eveniment, succesorul său, Papa Francisc, a explicat ca "chiar dacă vizionarea are loc astfel, noi nu facem doar sa privim, ci mai degrabă, privind, facem o rugaciune".

Giulgiul lui Hristos, din Torino, panza considerata a fi giulgiul in care a fost înmormântat Hristos, se gaseste de acum si pe mobil. O noua aplicatie este disponibila pentru Apple iPad, intitulata Giulgiul 2.0, Shroud 2.0, aceasta permitandu-le utilizatorilor să vadă Giulgiul la inalta definite, și sa obținera informații cu privire la diferite aspecte ale acestuia, dupa cum informeaza serviciul specializat NetCreator, producator de software si site-uri web si e-commerce de top (click aici).

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...