LONews / Media & Cinema

Jurnalism ortodox. Media Ortodox. Ortodoxie, mass-media si politica in Polonia

28-03-2013 05:33:42
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Un seminar "Religie, media si politică in Polonia – o perspectivă a minoritatii", a avut loc în Suprasl. Seminarul a fost organizat ca parte a Forumului European al mass-mediei, Religie și Democrație, fiind dedicat prezenței ortodoxe în mass-media, un domeniu in care Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe se impune deja de peste jumatate de deceniu.

   Reuniunea a fost organizată de Academia Suprasl.
   Seminarul a început cu o prelegere a Părintelui Henryk Paprocki,dedicată Sfântului Pavel Florenski, biografiei acestuia și patrimoniului teologic și științific.

    A doua zi a început cu savarsirea Sfintei Liturghii în Biserica Sfantul Ioan Teologul. Ulterior, participanții la ședință au ascultat o serie de prelegeri. Fiecare prelegere a fost urmată de o discuție cu reprezentanții industriei media și ai instituțiilor de învățământ, politicieni și preoți.

    Accentul prelegerilor a fost pus asupra prezenței ortodoxe în mass-media poloneza, asupra modului in care minoritatea ortodoxă percepe situația actuală, a principalelor provocări cu care credincioșii ortodocși și Biserica se confruntă în prezent, legat de relația acestora cu mass-media și politica.

   Popularitatea în creștere a Internetului, relația Internet-Biserica Ortodoxă, provocări, oportunități precum și pericolele legate de acest mediu, s-au numarat, de asemenea, printre subiectele discutate. Așa dupa cum s-a concluzionat, toate celelalte tipuri de mass-media sunt acum legate de Internet. Toti participantii au fost de acord că spiritul coexistenței și cooperarii tuturor elementelor mass-media cu Ortodoxia este vital, rezultand ca toate echipele redacționale ortodoxe ar trebui să facă un efort in aceasta cooperare.
   Ultima zi a seminarului a constat in organizarea unui atelier editorial ortodox.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...