LONews / Media & Cinema

FESPACO 2013, Festivalul de Film al Africii, a inceput (video)

24-02-2013 11:08:15
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Un show de zile mari, dupa cum aprecia France Presse, a avut loc sâmbătă, 23 februarie 2013, in Ouagadougou, cu ocazia FESPACO, Festivalul de Film al Africii, ajuns la ediția a 23-a, dedicata… femeilor. Toti membrii juriului sunt femei.

   Aproximativ 20.000 de oameni au participat pe stadionul 4 August, cel mai mare din capitala Burkinabe (Burkina Faso), la ceremonia de deschidere a Festivalului pan-african de Cinema si Televiziune din Ouagadougou (FESPACO), care s-a incheiat seara, cu explozii de artificii.

   Până in data de 2 martie 2013, Ouagadougou ramane capitala cinematografiei africane, mai multe nume mari de realizatori fiind anuntate, printre care Abderrahmane Sissako (Mauritania), Mahamat Saleh Haroun (Ciad) si franco-senegalezul Alain Gomis.

   Vor fi proiectate 170 de filme, in sapte locatii. În secțiunea de lung-metraj, 20 de filme vor concura pentru sectiunea „Armăsarul de Aur de Yennenga”, oferit de regina.

   Cinema-ul, în Africa, este "un instrument puternic de promovare a păcii", a declarat Ministrul Culturii al Burkinabe, in deschidere, apeland la tarile africane să dezvolte politicile lor culturale.

   Competiția începe astazi, duminică 24 februarie 2013, cu primele proiecții.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...