LONews / Media & Cinema

Expozitie fotografica de exceptie in Fontainebleau

05-02-2013 02:09:46
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   O expoziție fotografică excepțională se desfasoara in Fontainebleau, sub titlul „Din Muntele Athos la Valaam”, pana in data de 7 februarie 2013, inclusiv. Expoziția de fotografie apartine călugărului ortodox rus Savatie.

   Povestea sa conecteaza Muntele Sfant din estul Greciei, de nord-vestul Rusiei. Expozitia este sustinuta de către Asociația Patrimoniului Rus si se afla in Sala Teatrului Municipal. In aceste zile, 4-7 februarie 2013, ea este deschisa intre orele 10:00 – 19:00.

   Conform declaratiilor criticilor in domeniu, „expoziția reflectă viața monahala actuala si, de asemenea, adevarul prin fotografie, responsabilitatea fotografului si faptul ca estetica scolilor si revistelor de specialitate, marcata de cursa unor imagini din ce în ce mai agresive și mai ușor de reținut, de multe ori imorala și indecenta, nu reprezinta unica directie. Ea demonstrează, cu o forță in mare parte pierduta de Occident, că imaginea fotografică poate rămâne profund actuala cu seva sa clasică și, în cele din urmă, mult mai contemporana decat estetica de astazi, care a devenit prea des blocata în propriile convenții”.
 

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV