„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

ATENTIE! Curs de sodomie, in scolile Greciei, pentru... eradicarea prejudecatilor sexuale


01-02-2017 08:57:28 - Redactia Stiri - Manifestari Pro-Campanie
Ierarhii Bisericii Ortodoxe a Greciei le-au cerut profesorilor și părinților să isi exprime protestul si sa nu le permita copiilor lor să participe la programe educaționale destinate "eradicarii prejudecatilor sexuale".

Curs de sodomie, in scolile Greciei, pentru... eradicarea prejudecatilor sexuale


Mitropolitul Efrem de Hydra a subliniat, in aceste zile, faptul că Biserica Ortodoxă a Greciei nu este de acord cu directiva Ministerului Educației și se opune cursurilor de "eradicare a homofobiei și transfobiei" în școlile grecesti. Mitropolitul le-a cerut părinților să-și exprime protestul lor și să nu le permita propriilor copii sa participe la astfel de "lecții".

Mitropolitul Pavel de Glyfada consideră, la randul sau, că introducerea a ceea ce el a numit "curs de sodomie" în școli nu este o coincidență și a reamintit cuvintele Ministrului adjunct al educației, pe marginea "paradei gay" din Salonic, potrivit cărora "elevii ar trebui să știe că diversitatea în orientarea sexuală este bogăție, în fata careia noi nu trebuie să simtim reținere sau frică".

Conform cuvintelor Mitropolitului, programa recomandata copiilor de școală de către Minister propune, alături de discuțiile pe tema "homosexualitatii", sa se vorbeasca si despre "simbolurile sexuale", elevii notand într-un caiet cuvintele jignitoare pe care le-au auzit și, de asemenea, sa urmareasca filme cu "continut corespunzator" [referitor la homosexualitate].

Mitropolitul Pavel a făcut apel la profesori și la părinți, de asemenea, să-și exprime protestul lor și să nu ii lase pe copiii lor să participe la noile programe de acest gen.

În ceea ce-l privește pe Mitropolitul Serafim de Pireu, acesta le-a vorbit credinciosilor săi printr-o circulară, care a fost citită în toate bisericile Eparhiei de Pireu, duminica trecuta. În mesajul său, si acesta le cere părinților și elevilor să-și exprime protestul lor și să transmita conducerii școlii declarații de refuz, pentru copiii lor, de a participa la săptămâna de "demontare a stereotipurilor sexuale". Evenimentul în cauză va avea loc în liceele din Grecia, conform unei circulare din partea Ministerului Educației, Cercetării Științifice și Cultelor.

În mesajul său, Mitropolitul Serafim mai spune: 

"Astăzi, satana își îndreaptă capul și, cu nerușinare, amenință să distrugă tot ceea ce este bun, moral, spiritual, creștin, evanghelic, apostolic și în concordanță cu tradiția sfinților Parinți, la care s-a ajuns pe parcursul a două milenii de viață și de activitate a Bisericii Ortodoxe.


Incearcă să abată omul de la sensul creării sale, care este inaltarea spiritului deasupra cărnii, spiritualizarea omului și îndumnezeirea lui prin har, in sens invers, anume prin reducerea la carne, prin supunerea la spiritul cărnii. Aceasta este o inversare a planului Dumnezeului Treimic privind omul. Dorește ca omul să devină un sclav al cărnii, al plăcerii, al păcatului, sa nu devina o ființă spirituală, ci una materiala, asemenea animalelor fără ratiune".


Mitropolitul Serafim aminteste, în mesajul său, că:

"Biserica Ortodoxă respectă viața personală și privată a fiecărui om, ca pe o alegere responsabilă". Biserica, dupa cum a continuat Ierarhul, nu are nicio intenție de a interveni în această libertate. În același timp, spune acesta, "inocentizarea, sustinerea, prezentarea patimilor rușinoase și ticăloase ca pe o stare naturală și o simplă diferență, lovesc constiinta universala, care de-a lungul secolelor a recunoscut drept comportament sexual fiziologic relația dintre un bărbat și o femeie, intre masculin și feminin".


Mitropolitul Serafim a mai explicat că Biblia - adica "expresia voinței lui Dumnezeu, Creatorul omului" - "condamnă homosexualitatea ca patima(...), care a fost aspru pedepsita cu foc și cu pucioasă în cetățile Sodoma și Gomora".

"Pentru toți Părinții, homosexualitatea este păcatul cel mai dezgustător și impur și este o mare impietate in fata lui Dumnezeu, Creatorul".


"Recunoașterea publică a homosexualității, în afară de faptul că jignește decența publică și conștiința noastră religioasă, transmite un mesaj de comportament sexual anormal tineretului și distruge bazele familiei și ale societatii grecesti, în circumstantele unei probleme demografice acute, cauzand tulburări psihopatologice in cazul copiilor care urmează să fie infiati de către cuplurile de homosexuali", spune Mitropolitul Serafim.

RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN ATENA
LOCATIE: ATENA, GRECIA

MANIFESTARI PRO-CAMPANIE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!