„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
VIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop CiprianVIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop Ciprian
Pr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupatPr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupat
Mesaj de felicitare adresat de Patriarhul Romaniei, Patriarhului Ecumenic cu prilejul zilei de nastere
Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'
Lansare de carte ~ Minuni, semne ceresti si tamaduiri
Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...
Despre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit LaurentiuDespre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit Laurentiu
Doamne si Stapanul vietii mele - Despre DUHUL TRANDAVIEI, cu IPS Calinic
SFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIESFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIE
Invataturile Sfantului Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie, prezentate in Paris
POSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIELPOSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIEL
CANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop AmbrozieCANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop Ambrozie
mai multe stiri
FAST NEWS
Slujba Canonului Cel Mare, in aceasta saptamana: 17:00. Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Papa Francisc: Jurnalismul - o limba a diavolului, care terorizeaza prin barfe


29-09-2016 10:42:44 - Redactia Stiri - Manifestari Pro-Campanie

STIRILE UCID OAMENI, PRIN CUVINTE


Papa Francisc a fost foarte dur la adresa vorbirii neproductive. Astfel, dupa ce s-a aratat de multe ori, până în prezent, ca fiind sever cu clericii, vizavi de obiceiul de a vorbi inutil, el i-a mustrat, mai nou, pe jurnalisti. Adresandu-se unui grup de jurnaliști, in aceste zile, Papa Francisc a fost dur la adresa răspândirii de minciuni, de temeri și de neîncredere, de catre jurnaliștii din întreaga lume, acuzati ca fiind responsabili de mare parte din confruntarile de pe urma carora lumea suferă. Papa Francisc chiar a ajuns la masura in care a extins jurnalismul la nivel de "terorism".

Papa Francisc: Jurnalismul de azi terorizeaza prin barfe


Astfel, prin mesajul sau, Papa a redefinit cu curaj terorismul, dupa ce declarase anterior ca teroarea nu are nimic de-a face cu Islamul. El a acuzat raportarea defectuoasă a evenimentelor și faptul ca jurnalismul de astazi se bazeaza pe barfa, interpretata ca "terorism" real. Terorismul, în sensul său cel mai simplu, înseamnă a "teroriza" sau a "cauza frica". Prin urmare, Papa Francisc consideră că răspândirea fricii, de catre jurnaliști, nu este nimic altceva decat o forma de terorism.

Papa a făcut remarcile sale curajoase exact in momentul intalnirii pe care a avut-o cu Alianța Nationala a Jurnaliștilor din Italia. Papa a făcut remarcile foarte direct și fără vreo ezitare sau pretenție de a încerca să sune mai frumos. El chiar a spus că stirile ucid oameni, prin cuvinte. Ca atare, un jurnalist poate ucide printr-un impact puternic, mai ales cand sustine ca este auzit de oameni din toate colțurile lumii. 

Papa Franscisc: Prin barfe, jurnalismul devine limba diavolului

Încă o dată, reiterând faptul ca mass-media bârfeste si raspandeste zvonuri care instigă, Papa a aratat că "barfa este un terorist". Prin utilizarea bârfei și a zvonurilor si prin răspândirea lor in mass-media - a criticat, el, adunarea - jurnalismul isi permite sa devina o "limba" a diavolului. Papa a continuat să spună că jurnalismul ar trebui să răspândească știrile productive, știri care ii protejează pe oameni, si nicidecum stiri care sa creeze conflicte, neînțelegeri și certuri între oameni.

Papa Francisc este primul lider catolic atat de activ in mass-media. Ca atare, el crede că mass-media are potențialul de a răspândi binele și de a aduce oamenii laolaltă.

Papa Francisc: jurnalismul ar trebui sa mearga dincolo de... interese


Cu toate acestea, el și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care jurnaliștii, cu diferite interese, nu prezintă adevărul așa cum este el.

Sustinand ca intelege presiunile "termenelor" ('deadlines'-urilor impuse la publicare), a afirmat că sunt raspandite minciuni sau jumătăți de adevăruri care nu pot fi justificate. El le-a cerut jurnaliștilor să meargă putin mai departe, pentru a descoperi adevărata realitate din spatele lucrurilor.

Nu este prima dată când Papa Francisc a vorbit împotriva bârfei. La doar câteva luni dupa obtinerea pontificatul său, în 2014, el facea o declarație in care amintea deschis: "bârfa e un putregai".

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN ROMA
LOCATIE: ROMA, ITALIA

MANIFESTARI PRO-CAMPANIE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!