Teologia primeste statut academic in Rusia, pornind in primul rand de la necesitatea unei educari spiritual-morale a noi generatii.

Teologia primeste statut academic oficial in Rusia

16-08-2016 09:22:28
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
De mai multi ani, in Rusia se desfasoara o discutie, prin care se urmareste sa se stabileasca dacă teologia ar trebui să fie considerată o disciplină științifică. Recent, Ministerul Educației și Științei al Federației Ruse a decis să le confere grad academic reprezentanților acestei discipline, conform unui raport al "Market Leader".

Mai mulți experți, comentând aceasta, spun că, mai presus de toate, afirmarea teologiei ca știință va promova dezvoltarea activităților academice pe această temă.

Teologia primeste statut academic oficial in Rusia


In prezent, s-a incheiat etapa finală de aprobare a recunoasterii teologiei ca știință. Acum, Comisia Superioara de Atestare este autorizata să ofere diplome academice și titluri, conform ordonantei aprobate de Ministerul Educației și Științei.

De menționat, că ideea de a conferi grade academice în teologie a fost luata in discutie în 2007, la initiativa Consiliului Interreligios din Rusia.

Motivul discuției a fost dat, în primul rând, de necesitatea unei educari spiritual-morale a noi generatii a natiunii.
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV