„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
TRANSMISIUNI video IN DIRECT, saptamanale: Luni, Marti, Miercuri, Joi si Vineri (de la ora 8:00), Sambata (de la orele 7:30 si 16:00), Duminica (de la ora 8:00), din mai multe localitati, simultan, pe mai multe canale diferite, in programul TV Lacasuri Ortodoxe. In plus, noi transmisiuni in direct sunt efectuate la fiecare zi de sarbatoare, de la ora 7:30 AM. De asemenea, in seara premergatoare sarbatorii, incepand de la orele 16:00 si 18:00, puteti urmari Slujba Vecerniei, din mai multe localitati.
Monumente dedicate tuturor Patriarhilor ortodocsi ai tarii, ridicate in capitalaMonumente dedicate tuturor Patriarhilor ortodocsi ai tarii, ridicate in capitala
RUSIA, dincolo de ISTERIA RAZBOIULUIRUSIA, dincolo de ISTERIA RAZBOIULUI
Iar despre ECUMENISM, in Cipru: ortodocsii revizuiesc un text al CMB
Monarhia e mai presus de problemele politice de momentMonarhia e mai presus de problemele politice de moment
Sfantul Mormant din Ierusalim: alta donatie pentru restaurare
OMUL SI UNIVERSUL - in Sibiu, pe 17 octombrieOMUL SI UNIVERSUL - in Sibiu, pe 17 octombrie
Ne-ati vandut tara! Nu vom mai vota partide, ci oameni!Ne-ati vandut tara! Nu vom mai vota partide, ci oameni!
Suedia vrea cimitire in care sa fie interzise insemnele religioase
Biserica lui Putin: sarbii vor construi o biserica in cinstea Presedintelui rusBiserica lui Putin: sarbii vor construi o biserica in cinstea Presedintelui rus
Mesaj al Presedintelui Obama catre Patriarhul Ecumenic
ICONARI IN OTOPENI 2016: demonstratie de profunzime a iconarului de astazi (foto)ICONARI IN OTOPENI 2016: demonstratie de profunzime a iconarului de astazi (foto)
ICONARI IN OTOPENI 2016, in plina desfasurare. Astazi, o zi a conferintelor (foto)ICONARI IN OTOPENI 2016, in plina desfasurare. Astazi, o zi a conferintelor (foto)
mai multe stiri
FAST NEWS
ICOANA Maicii Domnului de la NICULA va ramane mai multe zile in SLOBOZIA, pentru a te putea si tu inchina (click aici).

Ei vor sa schimbe acum Biserica, dupa cum isi schimba curentele politice!


27-01-2016 13:07:46 - Redactia Stiri - Manifestari Pro-Campanie
Într-un interviu acordat Uniunii Jurnaliștilor Ortodocsi din Ucraina, Mitropolitul Onufrie al Kievului a declarat:
"Noi nu ne schimbam calea. Înainte de revoluție, după revoluție, în timpurile complicate ale ateismului, am încercat întotdeauna sa-i aducem pe oameni la Dumnezeu și sa le reamintim oamenilor ca ei sunt doar locuitori de moment ai acestui pamant. Noi nu vom locui, aici, permanent. Pamantul este doar locul în care să ne pregătim pentru veșnicie. Iar Biserica le aminteste mereu, asta, oamenilor. Cei ce nu stiu sau au uitat, vor ca noi să uităm tot ceea ce este legat de vesnicie, sa renuntam la aceasta, încât sa fim doar pământesti, cu certuri politice care niciodată nu se incheie si din care niciodata nu iese cineva glorios. 

În politică, astăzi se striga 'Osana!', iar mâine se striga 'Rastigneste-l!'. Pe parcursul vietii mele, dupa cum am vazut si la politicieni, chiar si sistemele politice care s-au promovat ca fiind cele mai umaniste și democratice au disparut cu totul. Un sistem politic il înlocuieste pe altul, în timp ce adevărul divin este imuabil. Acesta este motivul pentru care Biserica nu se schimbă. 

Ei vor sa schimbe Biserica, asemenea curentelor politice, dar Biserica nu se poate schimba, pentru că adevărul dumnezeiesc este unul singur. Sloganurile politice se schimba, dar adevărul lui Dumnezeu nu se schimbă. Hristos a spus că, în această lume, cei care vor dori sa-I urmeze, vor fi persecutati, urâti, blestemati. Aceasta este drumul nostru, calea Bisericii. 

Biserica pamanteasca este numita militanta, luptatoare. Se opune răului, și dacă face asta, atunci raul porneste razboi împotriva ei. Biserica nu va devia de la acest drum. Și eu vreau să fiu în această Biserică. Nu vreau să plec. Vestesc același lucru cu Biserica, și anume sa-i iubiti pe oameni, sa le faceți bine celorlalti. 

Știti, am trait in perioada sovietica, una foarte violenta față de Biserică și, chiar si atunci, am mers pe acelasi drum, ne indreptam catre Dumnezeu. Și voi face același lucru si acum, voi merge spre Dumnezeu. Acest lucru place unora, pe altii ii nemultumeste. Unii politicieni cred că am ceva împotriva lor. Dar dacă eu mă indrept spre Dumnezeu, și ei cred ca am ceva impotriva lor, atunci spre ce inseamna ca se indreapta ei de fapt? Daca ar merge la Dumnezeu, as merge si eu cu ei. 

Trebuie sa raman un model pentru ei, fiindca spre exemplu, atunci cand voi aparea la  Judecata lui Dumnezeu, ei imi vor spune: 'Tu ne-ai fost model negativ. Te-am văzut, și ai fost un exemplu negativ, fiindca mai erai si preot'. 

Deci, ne străduim să pastram calea iubirii si a bunătatii și sa le cerem asta tuturor oamenilor. Ne rugăm pentru asta. În primul rând, Domnul sa ne dea pace, asa încât să nu mai fim rai unii cu altii. Fiindca există mai multe grade de ură. Există ură exprimată prin actul nedrept de a-i acuza pe altii, și există o ură care se manifesta prin ridicarea armelor impotriva celorlalti. Ne rugăm să nu există niciun tip de ură, nici mai mica, nici mare.

Deci, sa ne respectam unii pe alții, sa Il iubim pe Dumnezeu și să ne iubim unii pe alții. Vreau să le cer tuturor fiilor Bisericii noastre, sa iși aminteasca drumul pe care sa-I urmeze lui Hristos, spre Ierusalimul cel de sus. Iar pe acest drum, vom întâlni și ne vom confrunta cu unele obstacole și dificultăți. Dar cel care umblă cu credință, cu umilință și rugăciune, depășește aceste dificultăți, atingandu-si scopul.

In plus, nu fiti tristi, nu ajungeti la disperare, nu uitați că Dumnezeu, atunci când El ii trimite incercari omului, ii da si puterea sa le depășeasca. Iar daca Domnul ne da aceste teste, înseamnă că El ne iubește și ca ne-a dat deja puterea pe care sa ne bazam. Și totul va fi bine".


Lăcaşuri Ortodoxe isi continua Campania "STOP Discriminarii Majoritatii", impotriva manifestarii ateismului militant la nivel oficial de stat, sub toate formele, ca sursa a tuturor atacurilor recente indreptate asupra valorilor morale si crestine ale societatii. In cadrul acesti campanii, daca inca nu ai facut-o, poti semna on-line dand click AICI!

TE IMBRATISAM CU BUCURIE, in cel de-al 10-lea an:
***Daca apreciezi activitatea noastra, acum ca ne aflam in cel de-al 10-lea an de activitate, ne-am decis sa-ti oferim ocazia de a deveni membru al echipei Lăcaşuri Ortodoxe. Poti face asta, dand click AICI.
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN KIEV
LOCATIE: KIEV, UCRAINA

MANIFESTARI PRO-CAMPANIE

ULTIMELE STIRI

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos
Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!