Ortodoxie in scoala: Parinti, aveti grija la ce va dati ACORDUL! Lacasuri Ortodoxe isi manifesta public ingrijorarea...

Ortodoxie in scoala: Parinti, aveti grija la ce va dati ACORDUL! Lacasuri Ortodoxe isi manifesta public ingrijorarea...

17-02-2016 12:44:38
Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe ii avertizeaza pe parinti, in premiera, ca in unele școli din tara au început să fie implementate proiecte care, sub masca unor obiective “psihologice” de genul “relaționare”, “socializare” etc tind să demonstreze, in cel mai bun caz, eventuala “inutilitate” a Orei de Religie, abordând aceleasi probleme (cel mai probabil dintr-o alta perspectiva) care oricum sunt tratate în cadrul acesteia din urma.

Un astfel de program, apărut recent in scoli, este intitulat: “Eu pot - eu știu - eu vreau - eu fac” (un titlu care sugereaza din start dezvoltarea ego-ului propriu al copilului, cel putin prin repetarea pronumelui personal "eu") și se adresează copiilor din ciclurile gimnaziale.

Din “Obiectivele programului”, aflăm că “Acest proiect pornește de la ideea că este mult mai ușor să previi decât să tratezi problema după ce a apărut” și că “Proiectul are ca scop dezvoltarea copiilor pentru a deveni mai siguri de ei și de valorile lor, mai puternici și flexibili în confruntarea cu stresorii și provocările vieții. Activitățile propuse îi ajută să relaționeze eficient și responsabil cu alții și să-și urmeze visele.”

Pentru ca elevii să participe la acest proiect, este nevoie de “Acordul Parental”, despre care știm cu toții că este foarte ușor de obținut din partea părinților, după principiul “dacă se cere la școală, atunci semnăm”. ATENTIE! În timp ce pentru completarea cererii privind participarea la Ora de Religie, părintele trebuia să se deplaseze personal la școală, în orarul strict al Secretariatului, pentru proiecte de acest gen, “Acordurile Parentale” sunt trimise părinților acasă, prin copii, urmând ca aceștia să le completeze și semneze, apoi să le trimită la școală tot prin copii. 

Mai mult decât atât, “Acordul” respectiv cuprinde și un soi de “amenințare financiara” (vezi FOTO), și anume “Refuzul dumeavoastră determină neincluderea fiului/fiicei dumneavoastră în grupul țintă al proiectului și deci nu vă oferă posibilitatea de a beneficia de serviciile gratuite pe care proiectul le oferă membrilor grupului țintă.” Cu alte cuvinte, dacă nu suntem de acord cu acest lucru, ne privăm copiii de niște “servicii gratuite” misterioase.

Dintre “Obiectivele” proiectului (dar, pentru toate Obiectivele, mai bine vedeti FOTO), amintim:

“- să învețe că toți oamenii au puncte tari și puncte slabe și să nu se evalueze global ca fiind buni sau răi

- să nu echivaleze eșecul la o sarcină cu eșecul ca persoană

- să înțeleagă legătura dintre emoții și comportamente

- să distingă între caracteristicile negative și pozitive ale prietenilor

- să facă diferența între fapte și asumpții”

Proiectul, promovat destul de agresiv (prin metodele expuse mai sus), are tendinta sa mute, astfel, subiectele tratate in cadrul Orei de Religie (care se preocupa de absolut toate punctele proiectului in cauza), de la catedra preotului/profesorului de Religie, catre catedra unor psihologi coordonatori ai proiectului. Intelegem, deci, ca este vorba despre un proiect prin care copiilor sa li se schimbe perspectiva ortodoxa asupra acestor puncte. De ce aceasta noua actiune, prin care unui parinte i se cere sa-si lase copilul pe mana unui psiholog oarecare, care sa-i predea copilului unele "valori" despe care parintele nici macar nu este informat in prealabil (asa cum stie, spre exemplu, ce valori ii sunt predate copilului la ora de religie) ar putea ramane un mister - asta daca nu am tine cont de valul ateist militant, care se foloseste de diferite tentatii financiare sau "castiguri", impotriva caruia incercam sa ne manifestam in Campania pe care am initiat-o cu ceva timp in urma, prin agentia noastra (poti semna si tu, impotriva ateismului militant manifestat la nivel oficial de stat, dand click aici)

Asociatia Lacasuri Ortodoxe isi manifesta, astfel, public, ingrijorarea, vizavi de faptul ca promovarea unor astfel de cursuri in scolile platite din bani publici urmareste si pregateste, de fapt, asigurarea unei alternative de viitor - mai "laice" si neutre", cu care elevii sa fie in timp familiarizati - pentru moralitatea crestina.

In arhiva foto a articolului de fata, va prezentam si un raspuns-model din partea unui parinte (vezi mai jos) caruia i s-a cerut sa isi dea acordul pentru ca propriul copil sa urmeze acest nou "curs". Acordul nostru de astazi, ar putea avea, in timp, efectul unui dezacord cu Ora de Religie. Sa avem grija, pentru ce ne dam acordul, mai ales cand acesta ii poate marca pe propriii nostri copii. Sa-i invatam pe copiii nostri, ca valorile morale tratate in cadrul Orei de Religie, valorile Crestinismului Ortodox, sunt cu mult superioare normelor laice. Informati-va cunoscutii si preotii dar, mai ales... Sa luam la randul nostru aminte!


Mesajul parintelui ortodox (vezi foto):

"NU SUNT DE ACORD, intrucat absolut toate aceste puncte sunt predate si tratate in mod corespunzator in cadrul Orei de Religie in scoala, prin persoana cea mai indicata pentru a face asta: preotul din parohie sau profesorul de religie.

Consider ca valorile crestine ortodoxe, precum iubirea si jertfa fata de aproapele, predate in Ora de Religie, sunt cu mult superioare simplului respect si simplei relationari pe care le promoveaza astfel de programe laice.

Propun coordonatorilor acestui program laic sa participe la randul lor la Orele de Religie in scoala, pentru a se convinge de acest lucru si a-si imbogati cunostintele dupa modelul lui Hristos.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Simpatizant "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV