„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

Copiii cu parinti divortati isi pierd credinta (studiu - video)


17-10-2016 09:35:02 - Redactia Stiri - Lifestyle
Un stiu recent arata o legatura clara intre copiii parintilor divortati si pierderea credintei lor. Numarul americanilor care se îndepărtează de religie este in creștere constantă, iar divorțul este un catalizator în accelerarea acestei tendinte, aminteste un raport recent al WRN.

Copiii parintilor divortati isi pierd credinta (studiu)


Cercetarile au aratat ca copiii parintilor divortati sunt mai susceptibili de a fi mai puțin credinciosi decât copiii părinților care stau împreună, fie ca părinții lor sunt sau nu sunt credinciosi.

35% din copiii părinților divorțați pretind ca sunt non-credinciosi, in timp ce doar 23% la suta din persoanele care provin din părinți ramasi căsătoriți pretind a fi non-credinciosi.

Daca, acum, numărul celor non-religioasi se ridica la 25%, trebuie mentionat ca, în urmă cu 40 de ani, procentul era de doar 5%. Aceeași cercetare arată, de asemenea, ca copiii care provin din părinți de diferite religii sunt mai susceptibili de a deveni non-religiosi. Copiii cu părinți de diferite religii si divorțați abandoneaza in cota cea mai mare practicile religioase. De cealalta parte, copiii părinților religioși care divorțează risca mai putin sa ramana fara credinta.

Numai 31% la suta din copiii parintilor credinciosi divorțati isi mai pastreaza calitatea de enoriași, în timp ce 43% din copiii părinților care raman împreună participa la slujbe regulat.

Cand parintii divorteaza, copiii se departeaza de Dumnezeu


Profesorul Andrew Root, de la Seminarul Luther din SUA, a explicat pentru WRN: 

"Totul, într-un divorț, devine divizare; literalmente, totul. Prietenii părinților se despart. Rudele se despart. Toată lumea se desparte", a spus Root.


"Chiar și religia se desparte. Biserica devine divizată. Tatal renunta la credința mamei, sau vice-versa. Negocierea intre aceste lumi devine dificilă".


Root ii acuza, de asemenea, pe pastori, în special pe pastorii protestanți, pentru această lipsă tot mai mare de credință în rândul adulților tineri. El spune ca, în anii 80, când rata divorturilor a crescut brusc, pastorii protestanți au ales să păstreze tăcerea neabordand problema și evitand sa se exprime împotriva divorțului. Copiii acestor parinti au crescut vazand cum Biserica și religia nu au făcut nimic pentru a-i ajuta în acele vremuri dificile.

Alte motive pentru înstrăinarea de religie includ scandalurile care implica clerici, opiniile religiei privind drepturile homosexualilor, sau pur si simplu necredinta in ceea ce se propovaduieste.

In articolul de fata, va prezentam un material video pe aceasta tema (vezi in partea dreapta)

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
FISIERE MEDIA
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN NEW YORK
LOCATIE: NEW YORK, SUA

LIFESTYLE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!