„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
VIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop CiprianVIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop Ciprian
Pr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupatPr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupat
Mesaj de felicitare adresat de Patriarhul Romaniei, Patriarhului Ecumenic cu prilejul zilei de nastere
Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'
Lansare de carte ~ Minuni, semne ceresti si tamaduiri
Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...
Despre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit LaurentiuDespre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit Laurentiu
Doamne si Stapanul vietii mele - Despre DUHUL TRANDAVIEI, cu IPS Calinic
SFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIESFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIE
Invataturile Sfantului Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie, prezentate in Paris
POSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIELPOSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIEL
CANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop AmbrozieCANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop Ambrozie
mai multe stiri
FAST NEWS
Slujba Canonului Cel Mare, in aceasta saptamana: 17:00. Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Copiii cu parinti divortati isi pierd credinta (studiu - video)


17-10-2016 09:35:02 - Redactia Stiri - Lifestyle
Un stiu recent arata o legatura clara intre copiii parintilor divortati si pierderea credintei lor. Numarul americanilor care se îndepărtează de religie este in creștere constantă, iar divorțul este un catalizator în accelerarea acestei tendinte, aminteste un raport recent al WRN.

Copiii parintilor divortati isi pierd credinta (studiu)


Cercetarile au aratat ca copiii parintilor divortati sunt mai susceptibili de a fi mai puțin credinciosi decât copiii părinților care stau împreună, fie ca părinții lor sunt sau nu sunt credinciosi.

35% din copiii părinților divorțați pretind ca sunt non-credinciosi, in timp ce doar 23% la suta din persoanele care provin din părinți ramasi căsătoriți pretind a fi non-credinciosi.

Daca, acum, numărul celor non-religioasi se ridica la 25%, trebuie mentionat ca, în urmă cu 40 de ani, procentul era de doar 5%. Aceeași cercetare arată, de asemenea, ca copiii care provin din părinți de diferite religii sunt mai susceptibili de a deveni non-religiosi. Copiii cu părinți de diferite religii si divorțați abandoneaza in cota cea mai mare practicile religioase. De cealalta parte, copiii părinților religioși care divorțează risca mai putin sa ramana fara credinta.

Numai 31% la suta din copiii parintilor credinciosi divorțati isi mai pastreaza calitatea de enoriași, în timp ce 43% din copiii părinților care raman împreună participa la slujbe regulat.

Cand parintii divorteaza, copiii se departeaza de Dumnezeu


Profesorul Andrew Root, de la Seminarul Luther din SUA, a explicat pentru WRN: 

"Totul, într-un divorț, devine divizare; literalmente, totul. Prietenii părinților se despart. Rudele se despart. Toată lumea se desparte", a spus Root.


"Chiar și religia se desparte. Biserica devine divizată. Tatal renunta la credința mamei, sau vice-versa. Negocierea intre aceste lumi devine dificilă".


Root ii acuza, de asemenea, pe pastori, în special pe pastorii protestanți, pentru această lipsă tot mai mare de credință în rândul adulților tineri. El spune ca, în anii 80, când rata divorturilor a crescut brusc, pastorii protestanți au ales să păstreze tăcerea neabordand problema și evitand sa se exprime împotriva divorțului. Copiii acestor parinti au crescut vazand cum Biserica și religia nu au făcut nimic pentru a-i ajuta în acele vremuri dificile.

Alte motive pentru înstrăinarea de religie includ scandalurile care implica clerici, opiniile religiei privind drepturile homosexualilor, sau pur si simplu necredinta in ceea ce se propovaduieste.

In articolul de fata, va prezentam un material video pe aceasta tema (vezi in partea dreapta)

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
FISIERE MEDIA
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN NEW YORK
LOCATIE: NEW YORK, SUA

LIFESTYLE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!