„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

Patriarhul a fost vazut semnand personal, la iesirea de la slujba, petitia pentru viata


29-09-2016 07:54:50 - Redactia Stiri - Lifestyle
După ce a oficiat Sfanta Liturghie în Biserica Sfantul Arhanghel Mihail din satul Belousovo, Rusia, Patriarhul Rusiei, Kirill, a putut fi vazut oprindu-se in dreptul unei masute aflate in fata bisericii, la care se aflau cativa membri ai Mișcarii sociale "Pentru Viata" și ai Mișcarii "Voluntarii ortodocsi", pentru a semna personal o petiție.

Patriarhul a semnat personal, la iesirea de la slujba, petitia pentru viata


"Noi, cetățeni ai Federației Ruse, sustinem încetarea practicii existente în țara, de ucidere legală a copiilor nenăscuți, și solicităm modificarea legislației care vizează recunoașterea statutului de fiinta umana pentru copilul conceput, ale cărui viață, sănătate și bunăstare trebuie să fie apărate de lege", se arata în petiția semnata de Patriarh.


Textul petitiei a fost, de altfel, coordonat de Comisia Patriarhala pentru Probleme de Familie, Apărarea Maternitatii si a Copilăriei.

Autorii s-au manifestat, de asemenea, in favoarea interzicerii avorturilor medicale și chirurgicale, a contraceptivelor avortive, a tehnologiilor de reproducere asistată, ale caror "urmari inerente sunt devalorizarea demnității umane și uciderea copiilor în stadiile inițiale ale dezvoltării embrionare".

Petiționarii se declara în favoarea alocării de ajutoare materiale, la un nivel cel putin egal cu minimul de existenta, finanțate din bugetul federal, destinate femeilor gravide si familiilor cu copii.

"Patriarhul Kirill le-a mulțumit participanților la acțiune, pentru munca lor, și i-a binecuvântat", se arata într-o declarație.


Evenimentul a fost raportat de serviciul Interfax. În prezent, în multe biserici din Rusia, la inițiativa mișcării "Pentru Viata", are loc colectarea de semnături pentru o apărare legală a vieții umane din momentul concepției. Inițiatorii actiunii planuiesc strangerea a un milion de semnături. 

Până în prezent, petiția a strans laolalta 300.000 de semnături. În luna iunie a acestui an, Consiliul Inter-Religios al Rusiei, care include lideri și reprezentanți ai comunităților religioase tradiționale din Rusia, a cerut excluderea avortului din sistemul obligatoriu de asigurări sociale. Patriarhul Kirill le adresase, în prealabil, legislatorilor o cerere similară.


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN BELOUSOVO
LOCATIE: BELOUSOVO, RUSIA

LIFESTYLE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!