„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri
FAST NEWS
Astazi, incepand cu ora 7:30, transmitem in direct Slujba Sfintei Liturghii, din Bucuresti si Urziceni - in programul TV Lacasuri Ortodoxe.

Proteste antigay in Mexic: Papa Francisc nu se mai ascunde


28-09-2016 07:47:16 - Redactia Stiri - Lifestyle
Papa Francisc a sprijinit fatis protestele antigay din Mexic, declansate impotriva acordarii drepturilor pentru gay si in sprijinul casatoriei traditionale heterosexuale.

Mexic: Papa Francisc sprijina fatis protestele antigay


În ciuda credinței populare că acțiunile Papei Francisc ar indica sosirea unei ere in care Biserica Catolică ar fi deschisă căsătoriilor gay, Papa și-a exprimat sprijinul pentru protestele împotriva căsătoriei gay din Mexic.

Protestele au aparut dupa ce Presedintele Enrique Pena Nieto a propus ca dreptul la căsătoria gay sa fie garantat in intregul Mexic. În prezent, doar câteva orașe mexicane recunosc căsătoriile între homosexuali. Faptul ca Papa Francisc a sprijinit protestele demonstreaza, fără îndoială, că opiniile sale privind aceasta problema sunt la fel de tradiționale ca și cele ale predecesorilor săi, aprecia intr-un raport recent WRN.

Președintele mexican a anunțat planul său pentru un nou proiect de lege care ar legaliza căsătoriile gay in Mexic, iar populația predominant catolică si-a demonstrat rapid opoziția.

Mexic: casatorii gay si... educatie de gen in scoala


Condusi de episcopii mexicani și de Frontul Național pentru Familie, zeci de mii de mexicani, în majoritate catolici, s-au strans laolalta într-un miting, opunandu-se acestei miscari. Propunerea lui Nieto include, totodata, modificări la adresa planului de învățământ existent, intentionand includerea educației de gen. Educația de gen a cunoscut intotdeauna o opozitie din partea Papei, care a numit-o o "colonizare ideologică".

Anterior, Papa a vorbit aspru la adresa educației de gen și a modului în care ea ii învață pe copii ca "este în regulă să fie transsexuali". Pontiful crede că aceasta nu constituie doar un act împotriva lui Dumnezeu, ci, de asemenea, un mod sistematic de manipulare a copiilor pe aceasta tema.

Adresandu-se mulțimii care aștepta binecuvântarea, in aceasta duminică, Papa a declarat că sustine orice persoana care apara "viața de familie". Acesta a fost un raspuns de sustinere fata de protestatarii din Mexic. Luând cuvântul după rugăciunea Angelus, Papa Francisc a mai precizat că el ii susține pe episcopi și clerul din Mexic, care sunt implicați activ în apărarea valorilor familiale traditionale. De asemenea, el a făcut aluzie la convingerea Bisericii că solicitarea de drepturi pentru homosexuali dăunează căsătoriei tradiționale, adăugând că viața de familie, astăzi, necesită o îngrijire pastorală și culturală mai puternica decat oricând înainte.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN MEXIC
LOCATIE: MEXIC

LIFESTYLE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!