„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto)Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto)
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
Corurile bisericesti: despre unele tendinte in interpretareCorurile bisericesti: despre unele tendinte in interpretare
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri
FAST NEWS
Pe toata perioada Sfantului Post al Invierii Domnului, in programul TV Lacasuri Ortodoxe puteti urmari TRANSMISIUNI IN DIRECT: Sfanta Liturghie - luni, marti, miercuri, joi (6:00 AM), vineri (Liturghia Darurilor mai Inainte Sfintite - 18:00), sambata (7:30), Duminica (8:00).

Proteste antigay in Mexic: Papa Francisc nu se mai ascunde


28-09-2016 07:47:16 - Redactia Stiri - Lifestyle
Papa Francisc a sprijinit fatis protestele antigay din Mexic, declansate impotriva acordarii drepturilor pentru gay si in sprijinul casatoriei traditionale heterosexuale.

Mexic: Papa Francisc sprijina fatis protestele antigay


În ciuda credinței populare că acțiunile Papei Francisc ar indica sosirea unei ere in care Biserica Catolică ar fi deschisă căsătoriilor gay, Papa și-a exprimat sprijinul pentru protestele împotriva căsătoriei gay din Mexic.

Protestele au aparut dupa ce Presedintele Enrique Pena Nieto a propus ca dreptul la căsătoria gay sa fie garantat in intregul Mexic. În prezent, doar câteva orașe mexicane recunosc căsătoriile între homosexuali. Faptul ca Papa Francisc a sprijinit protestele demonstreaza, fără îndoială, că opiniile sale privind aceasta problema sunt la fel de tradiționale ca și cele ale predecesorilor săi, aprecia intr-un raport recent WRN.

Președintele mexican a anunțat planul său pentru un nou proiect de lege care ar legaliza căsătoriile gay in Mexic, iar populația predominant catolică si-a demonstrat rapid opoziția.

Mexic: casatorii gay si... educatie de gen in scoala


Condusi de episcopii mexicani și de Frontul Național pentru Familie, zeci de mii de mexicani, în majoritate catolici, s-au strans laolalta într-un miting, opunandu-se acestei miscari. Propunerea lui Nieto include, totodata, modificări la adresa planului de învățământ existent, intentionand includerea educației de gen. Educația de gen a cunoscut intotdeauna o opozitie din partea Papei, care a numit-o o "colonizare ideologică".

Anterior, Papa a vorbit aspru la adresa educației de gen și a modului în care ea ii învață pe copii ca "este în regulă să fie transsexuali". Pontiful crede că aceasta nu constituie doar un act împotriva lui Dumnezeu, ci, de asemenea, un mod sistematic de manipulare a copiilor pe aceasta tema.

Adresandu-se mulțimii care aștepta binecuvântarea, in aceasta duminică, Papa a declarat că sustine orice persoana care apara "viața de familie". Acesta a fost un raspuns de sustinere fata de protestatarii din Mexic. Luând cuvântul după rugăciunea Angelus, Papa Francisc a mai precizat că el ii susține pe episcopi și clerul din Mexic, care sunt implicați activ în apărarea valorilor familiale traditionale. De asemenea, el a făcut aluzie la convingerea Bisericii că solicitarea de drepturi pentru homosexuali dăunează căsătoriei tradiționale, adăugând că viața de familie, astăzi, necesită o îngrijire pastorală și culturală mai puternica decat oricând înainte.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN MEXIC
LOCATIE: MEXIC

LIFESTYLE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!