„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Video inedit - SFANTUL MORMANT: peretele original de piatra al Mormantului DomnuluiVideo inedit - SFANTUL MORMANT: peretele original de piatra al Mormantului Domnului
Ancheta asupra lui Iisus Cel istoric: mass-media nu informeaza!Ancheta asupra lui Iisus Cel istoric: mass-media nu informeaza!
Ruinele unei vechi biserici ies singure la suprafata, in Georgia (foto)
Prima Sfanta Liturghie, in prima biserica ruseasca din Cipru (video)Prima Sfanta Liturghie, in prima biserica ruseasca din Cipru (video)
REVISTA PRESEI LACASURI ORTODOXE - 28 martie 2017
Congresmenii SUA sunt in proportie de 91% crestiniCongresmenii SUA sunt in proportie de 91% crestini
Statul Florida vrea ca credinta sa poata fi manifestata liber in scoalaStatul Florida vrea ca credinta sa poata fi manifestata liber in scoala
Bisericile catolice din Los Angeles isi deschid cafenele
Stiinta sustine adevarul istoric din Noul Testament si Faptele Apostolilor (I)Stiinta sustine adevarul istoric din Noul Testament si Faptele Apostolilor (I)
Conferinta unica: Iisus in contextul Sau
Sfantul Mormant din Ierusalim restaurat, dar acum in pericol de prabusireSfantul Mormant din Ierusalim restaurat, dar acum in pericol de prabusire
Prima tara din Asia care ia in discutie... 'căsătoriile' intre homosexualiPrima tara din Asia care ia in discutie... 'căsătoriile' intre homosexuali
mai multe stiri
FAST NEWS
MIERCURI, de la ora 17:00: CANONUL CEL MARE (live). Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 5:45, MARTI 5:45, MIERCURI 5:45 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 5:45, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Proteste antigay in Mexic: Papa Francisc nu se mai ascunde


28-09-2016 07:47:16 - Redactia Stiri - Lifestyle
Papa Francisc a sprijinit fatis protestele antigay din Mexic, declansate impotriva acordarii drepturilor pentru gay si in sprijinul casatoriei traditionale heterosexuale.

Mexic: Papa Francisc sprijina fatis protestele antigay


În ciuda credinței populare că acțiunile Papei Francisc ar indica sosirea unei ere in care Biserica Catolică ar fi deschisă căsătoriilor gay, Papa și-a exprimat sprijinul pentru protestele împotriva căsătoriei gay din Mexic.

Protestele au aparut dupa ce Presedintele Enrique Pena Nieto a propus ca dreptul la căsătoria gay sa fie garantat in intregul Mexic. În prezent, doar câteva orașe mexicane recunosc căsătoriile între homosexuali. Faptul ca Papa Francisc a sprijinit protestele demonstreaza, fără îndoială, că opiniile sale privind aceasta problema sunt la fel de tradiționale ca și cele ale predecesorilor săi, aprecia intr-un raport recent WRN.

Președintele mexican a anunțat planul său pentru un nou proiect de lege care ar legaliza căsătoriile gay in Mexic, iar populația predominant catolică si-a demonstrat rapid opoziția.

Mexic: casatorii gay si... educatie de gen in scoala


Condusi de episcopii mexicani și de Frontul Național pentru Familie, zeci de mii de mexicani, în majoritate catolici, s-au strans laolalta într-un miting, opunandu-se acestei miscari. Propunerea lui Nieto include, totodata, modificări la adresa planului de învățământ existent, intentionand includerea educației de gen. Educația de gen a cunoscut intotdeauna o opozitie din partea Papei, care a numit-o o "colonizare ideologică".

Anterior, Papa a vorbit aspru la adresa educației de gen și a modului în care ea ii învață pe copii ca "este în regulă să fie transsexuali". Pontiful crede că aceasta nu constituie doar un act împotriva lui Dumnezeu, ci, de asemenea, un mod sistematic de manipulare a copiilor pe aceasta tema.

Adresandu-se mulțimii care aștepta binecuvântarea, in aceasta duminică, Papa a declarat că sustine orice persoana care apara "viața de familie". Acesta a fost un raspuns de sustinere fata de protestatarii din Mexic. Luând cuvântul după rugăciunea Angelus, Papa Francisc a mai precizat că el ii susține pe episcopi și clerul din Mexic, care sunt implicați activ în apărarea valorilor familiale traditionale. De asemenea, el a făcut aluzie la convingerea Bisericii că solicitarea de drepturi pentru homosexuali dăunează căsătoriei tradiționale, adăugând că viața de familie, astăzi, necesită o îngrijire pastorală și culturală mai puternica decat oricând înainte.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN MEXIC
LOCATIE: MEXIC

LIFESTYLE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!