„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Calugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de proceseCalugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de procese
PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!
Creative Buzz - un festival al talentului romanesc (24-26 martie, Sibiu)
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRUIoana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui DumnezeuAu refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Scrisoare deschisa a clericilor gay anglicani


01-09-2016 09:06:37 - Redactia Stiri - Lifestyle
(Foto: WRN - Andrew Foreshew-Cain si partenerul sau gay Stephen)

Clericii gay anglicani au lansat o scrisoare deschisa, prin care ii cer Bisericii Angliei sa permita uniunile (casatoriile gay) LGBT. 


In momentul in care Biserica Angliei a declarat că nu le va permite persoanelor gay sa se hirotoneasca, si ca pastorii gay trebuie sa renunte la slujirea lor, este posibil ca ea sa nu fi prevazut că pastorii homosexuali se vor ridica intr-o lupta comuna pentru "dreptul lor de a sluji în Biserică". 

Decizia liderilor Bisericii Anglicane, a Arhiepiscopilor de Canterbury și York, Justin Welby si John Sentamu, venise dupa o nouă legislație adoptata in Anglia privind drepturile homosexualilor, din 2014. Ca urmare a acestei noi decizii, Rev. Canon Jeremy Pemberton a fost indepartat de la slujire, în 2014.

UNIUNI GAY - LGBT: Scrisoare deschisa a preotilor gay din Biserica Angliei


In aceste zile, insa, pastorii gay au lansat o scrisoare deschisa, prin care li se cere liderilor Bisericii sa accepte uniunea intre persoane de acelasi sex. Scrisoare este semnata de 12 preoti slujitori anglicani, acestia dezvăluind că sunt homosexuali și ca se afla intr-o relatiei gay. Ei s-au hotarat să se opună deciziei Bisericii, prin semnarea unei petitii adresate liderilor Bisericii. Semnatarii il includ si pe Andrew Foreshew-Cain, un paroh din nordul Londrei. Preotul a fost unul dintre primii care au sfidat poruncile Bisericii, când s-a căsătorit cu partenerul său Stephan, în 2014. Cu toate acestea, el nu a fost îndepărtat din postul sau, cum s-a intamplat cu Pemberton. Preotul anglican a declarat că toate căsătoriile gay ar fi perfect legale și acceptate de către enoriașii sai, sustinand ca ar fi un angajament pentru intreaga viata, "la fel de sfânt ca oricare alta căsătorie". El a facut apel la Biserică, să inceteze sa mai priveasca uniunile gay ca pe ceva murdar și fără sfințenie, și să le accepte asa cum si ei acceptă alte căsătorii.

Preotul speră, de asemenea, că Biserica Angliei le va permite parohiilor să oficieze căsătoriile gay, mai ales că oamenii par a fi receptivi la ele. El a cerut Bisericii, să recunoască "noua realitate a modului în care creștinii cred". El mai spune că există un număr de comunități și parohii care doresc să oficieze casatoriile gay, iar Biserica ar trebui să le permită să facă acest lucru.

Purtatorul de cuvant al Bisericii Angliei, Steve Jenkins, a dezvăluit faptul că, în ultimii doi ani, in Biserica, s-a desfasurat un eveniment numit "Conversații Comune". Aceste întâlniri reprezinta, in fapt, un forum în care sunt discutate și analizate problemele profunde. Jenkins a spus că, în cadrul acestor întâlniri, au fost relevate unele convingeri profunde, iar diferentele ar fi fost intelese mai bine.

Scrisoarea urmează să fie trimisa episcopilor care vor participa la aceste întâlniri, pentru a face presiuni privind cel putin binecuvântarea cuplurilor de homosexuali prin "slujbe speciale".

Rev. Foreshew-Cain a spus că ar putea fi prea devreme ca Biserica sa fie forțata să accepte o căsătorie cu drepturi depline gay, dar a insistat că poate cel puțin, astfel, se va face un pas indraznet spre asta.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN LONDRA
LOCATIE: LONDRA, ANGLIA

LIFESTYLE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!