„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

Scrisoare deschisa a clericilor gay anglicani


01-09-2016 09:06:37 - Redactia Stiri - Lifestyle
(Foto: WRN - Andrew Foreshew-Cain si partenerul sau gay Stephen)

Clericii gay anglicani au lansat o scrisoare deschisa, prin care ii cer Bisericii Angliei sa permita uniunile (casatoriile gay) LGBT. 


In momentul in care Biserica Angliei a declarat că nu le va permite persoanelor gay sa se hirotoneasca, si ca pastorii gay trebuie sa renunte la slujirea lor, este posibil ca ea sa nu fi prevazut că pastorii homosexuali se vor ridica intr-o lupta comuna pentru "dreptul lor de a sluji în Biserică". 

Decizia liderilor Bisericii Anglicane, a Arhiepiscopilor de Canterbury și York, Justin Welby si John Sentamu, venise dupa o nouă legislație adoptata in Anglia privind drepturile homosexualilor, din 2014. Ca urmare a acestei noi decizii, Rev. Canon Jeremy Pemberton a fost indepartat de la slujire, în 2014.

UNIUNI GAY - LGBT: Scrisoare deschisa a preotilor gay din Biserica Angliei


In aceste zile, insa, pastorii gay au lansat o scrisoare deschisa, prin care li se cere liderilor Bisericii sa accepte uniunea intre persoane de acelasi sex. Scrisoare este semnata de 12 preoti slujitori anglicani, acestia dezvăluind că sunt homosexuali și ca se afla intr-o relatiei gay. Ei s-au hotarat să se opună deciziei Bisericii, prin semnarea unei petitii adresate liderilor Bisericii. Semnatarii il includ si pe Andrew Foreshew-Cain, un paroh din nordul Londrei. Preotul a fost unul dintre primii care au sfidat poruncile Bisericii, când s-a căsătorit cu partenerul său Stephan, în 2014. Cu toate acestea, el nu a fost îndepărtat din postul sau, cum s-a intamplat cu Pemberton. Preotul anglican a declarat că toate căsătoriile gay ar fi perfect legale și acceptate de către enoriașii sai, sustinand ca ar fi un angajament pentru intreaga viata, "la fel de sfânt ca oricare alta căsătorie". El a facut apel la Biserică, să inceteze sa mai priveasca uniunile gay ca pe ceva murdar și fără sfințenie, și să le accepte asa cum si ei acceptă alte căsătorii.

Preotul speră, de asemenea, că Biserica Angliei le va permite parohiilor să oficieze căsătoriile gay, mai ales că oamenii par a fi receptivi la ele. El a cerut Bisericii, să recunoască "noua realitate a modului în care creștinii cred". El mai spune că există un număr de comunități și parohii care doresc să oficieze casatoriile gay, iar Biserica ar trebui să le permită să facă acest lucru.

Purtatorul de cuvant al Bisericii Angliei, Steve Jenkins, a dezvăluit faptul că, în ultimii doi ani, in Biserica, s-a desfasurat un eveniment numit "Conversații Comune". Aceste întâlniri reprezinta, in fapt, un forum în care sunt discutate și analizate problemele profunde. Jenkins a spus că, în cadrul acestor întâlniri, au fost relevate unele convingeri profunde, iar diferentele ar fi fost intelese mai bine.

Scrisoarea urmează să fie trimisa episcopilor care vor participa la aceste întâlniri, pentru a face presiuni privind cel putin binecuvântarea cuplurilor de homosexuali prin "slujbe speciale".

Rev. Foreshew-Cain a spus că ar putea fi prea devreme ca Biserica sa fie forțata să accepte o căsătorie cu drepturi depline gay, dar a insistat că poate cel puțin, astfel, se va face un pas indraznet spre asta.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN LONDRA
LOCATIE: LONDRA, ANGLIA

LIFESTYLE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!