LONews / Lifestyle

Fetesti-Oras: o parohie aparte?

17-02-2016 10:00:50

Dupa cum v-am informat in editiile noastre anterioare de stiri, zilele trecute, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească in Parohia Fetești Oraș.


Vorbind despre Pilda Talantilor, amintita in Evanghelia zilei, Arhiereul locului a amintit despre privegherea responsabilă la care ne cheamă Mântuitorul si despre mărturisirea creștină pe care suntem chemați să o împlinim.


Predica a atins astfel puncte importante, specifice activitatii bogate a acestei parohii incluse in Protopopiatul Fetesti, despre care alte trusturi laice de presa nu informeaza aproape deloc. 


Incercand sa va aduca aproape informatia la care, prin eforturile altora, cu greu ati avea altfel acces, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va ofera o scurta trecere in revista a acestor activitati, pe care cei din Parohia Fetești Oraș, aflata sub binecuvantarea Episcopului Sloboziei si Calarasilor, VINCENTIU, le desfasoara in slujba aproapelui.


Astfel, conform unor surse pe care le avem in zona, am aflat ca Parohia Fetesti Oras dispune in prezent de un Centru Social, inchinat "Sfântului Nicolae", care oferă gratuit masă mai multor copii proveniti din familii defavorizate. Aceeasi masa bogata este oferita, regulat, in plus, si unor batrani din parohie. Nu trebuie uitat nici faptul ca, de fiecare data, tot aici se organizează mese la hramuri, la maslurile de obște și la sărbătorile importante, asta ca sa nu mai amimtim de ocaziile pe care slujbele destinate celor adormiti le confera, in fiecare zi de sambata. 


Luand in calcul faptul ca Parohia mai detine, de asemenea, parteneriate cu școlile și agenții economici, in vederea sprijinirii activităților caritabile din parohie, si ca a organizat deja un grup de cateheză, alcătuit la aceasta ora din cateva zeci de copii, ingrijindu-se de pregatirea si de soarta acestora, putem spune ca aceasta isi indeplineste pe deplin misiunea pe care o are in slujirea aproapelui... asemenea celorlalte parohii aflate in Biserica Ortodoxa Romana. 


Si chiar daca presa laica evita sa ne ofere astfel de modele, mai ales ca se arata dispusa sa acuze, de fiecare data, Biserica, de "neimplicare la nivel social", Lacasuri Ortodoxe continua sa va informeze din acest sector (chiar daca nu cu fiecare ocazie, fiindca altfel paginile noastre ar fi pline doar de astfel de actiuni).


Iar daca parohia la care am ales sa facem referire astazi nu a vorbit prea mult despre propriile eforturi - care, practic, nu o fac sa fie cu nimic diferita de alte parohii din cadrul Episcopiei amintite, implicate toate in slujirea aproapelui - fiindca ele ar trebui sa ramana inscrise cu precadere in Ceruri, aliniindu-se de buna voie smereniei crestine, atunci vom continua noi, incheind cu un alt element care astazi nu pare a mai fi la moda in nicio alta institutie: parohia a dezvoltat, pe parcursul mai multor ani, o biblioteca proprie, funcțională cu registrul de împrumut carte la zi. Informatia si cunoasterea aduse mai aproape, astfel, de credinciosii sai, prin cartea uitata demult de lume, ca alternativa la stirile de tip show golite de informatia propriu-zisa, pe care televiziunile le "ofera" zilnic, si organizarea permanenta a unor pelerinaje in locurile sfinte din tara, par sa garanteze un altfel de viitor turmei aflate spre pastorire, decat i-ar putea asigura astazi restul societatii ateiste de consum. Ar trebui sa luam mai bine aminte!


Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Simpatizant "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Mai multe amanunte si fotografii, ocazionate de vizita Ierarhului locului in Parohia Fetesti-Oras, puteti gasi dand click aici!