LONews / Lifestyle

Antibioticele, o bomba cu ceas: in curand nu vom mai fi capabili sa ne aparam impotriva infectiilor

11-03-2013 09:30:14
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Profesorul Dame Sally Davies, liderul guvernamental al medicinei in Anglia, a descris situatia rezistentei la antibiotice ca pe o "bombă cu ceas", avertizand ca, în urmatorii 10 – 20 de ani exista pericolul de a ne peirde capacitatea de a lupta impotriva infectiilor.

   "Dacă nu vom lua măsuri, vom risca sa ne ne aflam ca si în secolul XIX, cand infecțiile ne omorau, ca urmare a unor operații de rutină", a spus Dame Sally, citata de Vocea Rusiei.

   Ea a încurajat firmele farmaceutice sa dezvolte noi medicamente. "Nu am mai avut o noua clasa de antibiotice, de la sfârșitul anilor '80, și există foarte puține antibiotice în proiectele marilor companii farmaceutice care dezvolta astfel de medicamente", a mai explicat ea.

   În raportul său anual, Dame Sally a declarat că, în următoarele decenii, vom risca sa începem sa pierdem războiul împotriva microbilor, care ar putea duce la riscuri mari. Ea a mai aratat, de semenea, ca utilizarea excesivă a antibioticelor a fost o problemă în creșterea animalelor, in agricultura si piscicultura.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...