LONews / Lifestyle

Proiectul SUA privind dreptul la constiinta, salutat de episcopii catolici

08-03-2013 06:07:39
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

În această săptămână, un proiect de lege privind drepturile la constiinta, a fost introdus în Camera Reprezentanților din SUA, sub numele „Health Care Conscience Rights of 2013”.

Arhiepiscopul catolic William Lori de Baltimore, președinte al Comitetului Episcopilor Catolici din SUA pentru Libertate Religioasa, a salutat introducerea acestei legi, prin următoarea declarație:

   "Le sunt recunoscător sustinatorilor deciziei de astazi. Salut Health Care Conscience Rights Act și invit la o adoptare rapida a acestuia. În timp ce legile federale afirma protejarea drepturilor de conștiință în sănătate, prezentul act ar face ca aceasta protecție sa fie cu adevărat eficientă. Masura așteptată este necesară, mai ales în lumina noilor provocări privind drepturile de conștiință, care decurg din actul federal de reforma a sistemului de sanatate".

   Arhiepiscopul Lori s-a adresat Congresului, luna trecută, solicitand o astfel de lege.
   Scrisoarea acestuia facea referire la istoria federala a protectiei de constiinta și deplângea o "atitudine nouă, acida, în ultimii ani, față de cetățenii a căror credință sau ale caror principii morale nu sunt în acord cu punctele de vedere ale puterii actuale".

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...