„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Video inedit - SFANTUL MORMANT: peretele original de piatra al Mormantului DomnuluiVideo inedit - SFANTUL MORMANT: peretele original de piatra al Mormantului Domnului
Ancheta asupra lui Iisus Cel istoric: mass-media nu informeaza!Ancheta asupra lui Iisus Cel istoric: mass-media nu informeaza!
Ruinele unei vechi biserici ies singure la suprafata, in Georgia (foto)
Prima Sfanta Liturghie, in prima biserica ruseasca din Cipru (video)Prima Sfanta Liturghie, in prima biserica ruseasca din Cipru (video)
REVISTA PRESEI LACASURI ORTODOXE - 28 martie 2017
Congresmenii SUA sunt in proportie de 91% crestiniCongresmenii SUA sunt in proportie de 91% crestini
Statul Florida vrea ca credinta sa poata fi manifestata liber in scoalaStatul Florida vrea ca credinta sa poata fi manifestata liber in scoala
Bisericile catolice din Los Angeles isi deschid cafenele
Stiinta sustine adevarul istoric din Noul Testament si Faptele Apostolilor (I)Stiinta sustine adevarul istoric din Noul Testament si Faptele Apostolilor (I)
Conferinta unica: Iisus in contextul Sau
Sfantul Mormant din Ierusalim restaurat, dar acum in pericol de prabusireSfantul Mormant din Ierusalim restaurat, dar acum in pericol de prabusire
Prima tara din Asia care ia in discutie... 'căsătoriile' intre homosexualiPrima tara din Asia care ia in discutie... 'căsătoriile' intre homosexuali
mai multe stiri
FAST NEWS
MIERCURI, de la ora 17:00: CANONUL CEL MARE (live). Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 5:45, MARTI 5:45, MIERCURI 5:45 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 5:45, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?


06-12-2016 07:42:15 - KSL Catalin - KSLCatalin
Fatarnicule, ce iubesti? Sfantul sau darul?
- Iubesc sfantul...

Mos Nicolae - Perioada darurilor Sfantului Nicolae...


- Te-ai gandit vreodata: ce iubesti si ce te bucura cel mai mult, de fapt? Iubesti sfantul? Te bucura sfantul, sau iubesti darul?
- Cred ca, corect ar fi sa raspund: Iubesc sfantul!
- Dar, corect ar fi sa fii, macar pentru un moment, sincer cu tine. Fatarnicule, iubesti de fapt darul! Caci darul te bucura si darul sfantului este roada acestuia si rod al iubirii sale. Doar prin acest dar, un om ca si noi a ajuns sa fie cinstit, astazi, in randul celor mai mari sfinti. Fiindca acest om simplu a vrut sa daruiasca iubire. Iar aceasta iubire era Insusi Dumnezeu. Darul Sfantului Duh a fost lasat sa lucreze in modul cel mai vizibil, intr-un simplu om. 
Iubesti, deci, omul? Nu! Iubesti darul omului, iar acest dar, este chiar iubirea, iar Iubirea este Insusi Dumnezeu. Dumnezeu este iubire, iar sfantul a fost si ramane acel om devenit, pentru vesnicie, om al lui Dumnezeu; omul care, prin taierea voii sale, a stiut sa se supuna - si nu sa se opuna, asemenea noua - vointei lui Dumnezeu: din iubirea si in numele iubirii Sale fata de oameni.
Iar astfel, un om ca si tine, devine omul Iubirii. Recunoaste, macar o data, sincer, ca iubesti darul! Iubeste darul, iar pentru asta vei iubi cu adevarat si mai mult omul sfant, prin care iti vine darul, pentru ca, de fapt, bucuria ta este iubirea lui, iar ceea ce a iubit si iubeste el cel mai mult, e doar bucuria ta. Prin ea, te bucura chiar Dumnezeu...

Daca, pana astazi, cu fiecare ocazie in care primeai un dar, il mai puteai banui pe cel care iti aducea darul, ca ar putea urmari ceva in mod interesat (un schimb, un avantaj, sau altele asemenea), darul de astazi l-ai primit pur si simplu fiindca e vremea cinstirii unui sfant al Iubirii: Sfantul Nicolae.

Caci, daca acesta nu ar fi existat si n-ar fi marturisit, prin iubirea sa, Iubirea lui Dumnezeu, astazi bucuria ta... lipsea. Mos Nicolae exista si impartaseste, dincolo de timp, in continuare... Iubirea. Dumnezeu lucreaza prin oameni ca tine, iar de acum ar trebui sa tii minte asta: Cineva, de Undeva, ti-a daruit din nou ceva, doar fiindca El, cu adevarat, te iubeste. Iar singurul Sau interes, va ramane, permanent, indiferent de vointa ta: vesnicia bucuriei tale.

"Cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire". 

"Şi noi am cunoscut şi am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne întru el". (Sf. Apostol Ioan: prima scrisoare soboniceasca - 4; 8 si 16)

Autor: KSLCatalin
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!


TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN BUCURESTI
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

KSLCATALIN

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!