LONews / KSLCatalin
Şi acum, fraţilor, ştiu că din neştiinţă aţi făcut rău ca şi mai-marii voştri. Deci pocăiţi-vă şi vă întoarceţi, ca să se şteargă păcatele voastre!

Ce va mirati asa si stati cu ochii atintiti la noi? Hristos a Inviat!

09-05-2016 14:17:56
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Hristos a Inviat din morti,
cu moartea pe moarte calcand, si celor din morminte, viata daruindu-le!

De ce vă miraţi de acest lucru, sau de ce staţi cu ochii aţintiţi la noi?*1

Dumnezeul lui Avraam şi al lui Isaac şi al lui Iacov, Dumnezeul părinţilor noştri a slăvit pe Fiul Său Iisus, pe Care voi L-aţi predat şi L-aţi tăgăduit în faţa lui Pilat, care găsise cu cale să-L elibereze. Dar voi v-aţi lepădat de Cel sfânt şi drept şi aţi cerut să vă dăruiască un bărbat ucigaş. Iar pe Începătorul vieţii L-aţi omorât, pe Care însă Dumnezeu L-a înviat din morţi şi ai Cărui martori suntem noi.

Şi acum, fraţilor, ştiu că din neştiinţă aţi făcut rău ca şi mai-marii voştri. Deci pocăiţi-vă şi vă întoarceţi, ca să se şteargă păcatele voastre, ca să vină de la faţa Domnului vremuri de uşurare şi ca să vă trimită pe Cel mai dinainte vestit vouă, pe Iisus Hristos, pe Care trebuie să-L primească Cerul până la vremile stabilirii din nou a tuturor celor despre care a vorbit Dumnezeu prin gura sfinţilor Săi prooroci din veac.

Moise a zis către părinţi: "Domnul Dumnezeu va ridica vouă dintre fraţii voştri Prooroc ca mine. Pe El să-L ascultaţi în toate câte vă va spune. Şi tot sufletul care nu va asculta de Proorocul Acela, va fi nimicit din popor".


Dumnezeu, înviind pe Fiul Său, L-a trimis întâi la voi, să vă binecuvânteze, ca fiecare să se întoarcă de la răutăţile sale*2.

Acestea sunt cuvintele cu care Sfantul Apostol Petru s-a adresat oamenilor pe care i-a intalnit in cale, in timp ce se se deplasa, impreuna cu Sfantul Apostol Ioan, catre Templu (la rugaciunea ce urma sa aiba loc la ceasul al 9-lea), imediat dupa ziua Cincizecimii. Ele raman la fel de valabile si astazi, pentru tine: "Iar Petru a zis: Argint şi aur nu am; dar ce am, aceea îţi dau. În numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te şi umblă!"*3

Bucuria Invierii sa fie cu tine, pe calea spre vesnicie!
Un articol de: KSLCatalin

Surse: 
1, 2, 3 - Capitole separate, din Faptele Sfinţilor Apostoli
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...