„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
TRANSMISIUNI video IN DIRECT, saptamanale: Vineri (de la ora 9:00), Sambata (de la orele 7:30 si 16:00), Duminica (de la ora 7:30), din mai multe localitati, simultan, pe mai multe canale diferite, in programul TV lacasuri Ortodoxe.
TAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL - zi de post aspru, in care nu se foloseste nici macar cutitulTAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL - zi de post aspru, in care nu se foloseste nici macar cutitul
Nunta din Cana Galileii - noi descoperiri privind vasele in care a fost savarsita minuneaNunta din Cana Galileii - noi descoperiri privind vasele in care a fost savarsita minunea
Rio 2016 - Duhovnicul echipei olimpice: vorbim despre o crima la adresa moralitatii!
Jocuri Olimpice Rio 2016: un atlet isi vinde medalia de argint, pentru a ajuta un copilJocuri Olimpice Rio 2016: un atlet isi vinde medalia de argint, pentru a ajuta un copil
Sfantul Ioan Maximovici - publicarea unor manuscrise descoperite intr-o arhiva veche
Iisus VR - Istoria lui Hristos, in realitatea virtualaIisus VR - Istoria lui Hristos, in realitatea virtuala
BIFE-SIM 2016, Spectacol de forme si idei – editia a XXV-aBIFE-SIM 2016, Spectacol de forme si idei – editia a XXV-a
Clopotele Clopotnitei Scufundate incep sa fie auzite
Descoperire arheologica de senzatie in BelarusDescoperire arheologica de senzatie in Belarus
Temeri in Maroc. Regele cheama la unitate impotriva jihadistilor
SCHIMBARESCHIMBARE
La Silva, a fost inaugurata prima statiune ortodoxaLa Silva, a fost inaugurata prima statiune ortodoxa
mai multe stiri
FAST NEWS
In aceasta seara, incepand cu ora 16:00 (Urziceni) si ora 18:00 (Bucuresti), in programul TV Lacasuri Ortodoxe, puteti urmari transmisiunea in direct a Slujbei Vecerniei, la Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Maine este zi de post aspru.

Jurnalist Elena Dinu: discutie, pe marginea unei noi pagini de Facebook (interviu Lacasuri Ortodoxe)


15-02-2016 12:39:07 - KSL Catalin - KSLCatalin
O pagina de Facebook, lansata de curand, ne-a atras atentia in mod special, intre zecile sau sutele de pagini pe care le accesam zilnic, fie ca vrem, fie ca nu vrem, accidental sau dirijati de anumite trimiteri din afara, in activitatea zilnica pe care o desfasuram ca Agentie de stiri.

Semnatura din top si fotografia care o insotesc au insemnat, pentru noi, mai mult decat o simpla carte de vizita: jurnalist Elena Dinu. Si ca dovada a acestui lucru, am si contactat-o, pentru un interviu scurt (foto), pe cea care si-a luat angajamentul administrarii paginii, prin propria lansare.

Desi a evitat cu mult tact insistențele legate de derularea celor peste 20 de ani parcursi ca jurnalist de televiziune, in Televiziunea Romana de stat, am reusit totusi sa obtinem, de la Elena Dinu, unele raspunsuri la intrebarile noastre, prin care incercam sa conducem discutia spre domeniul in care functionăm.

Elena Dinu: „In urma cu 25 ani, dupa terminarea Liceului Alexandru Ioan din Galati, am sustinut examenul de admitere in cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

In anul al-II-lea am participat la un concurs pe care îl organiza Televiziunea Română pentru un post de reporter in cadrul Departamentului de Viata Spirituala, la vremea aceea condus de George Radu Serafim.
Examenul a cuprins mai multe probe, iar oamenii care făceau parte din comisie aveau foarte multă experiență în televiziune. Eu fiind tânără, ma intrebam doar cât curaj trebuie să am pentru a candida cu acești oameni, care erau regizori, scriitori…

Am fost admisă și asa au trecut anii, realizand în tot acest timp zeci de reportaje și, de cele mai multe dintre acestea, îmi amintesc cu plăcere.

Acum – și mă refer la acest moment, pentru că nu știm ce ne pregătește ziua de măine – lucrez la câteva producții cu difuzare pe TVR 1,TVR 2 și TVR HD. Asa incat, primul meu loc in care am functionat si functionez ca jurnalist, și sper ultimul, este Televiziunea Publică.

Invitand-o la o apreciere generala a jurnalismului in domeniul religios si, de asemenea, la o destainuire legata de eforturile pe care jurnalismul l-a presupus in activitatea acesteia, Elena Dinu ne-a marturisit:

"Credința aparține sufletului tău. Cănd esti jurnalist și esti și credincios,  te rogi ca subiectul ales de tine să nu rămana la stadiul de difuzare. Îți dorești să ajungă în sufletul fiecărui om care îl urmărește. 

Cred că rolul acestui segment jurnalistic este deosebit de important. Emisiunile religioase nu sunt ușor de realizat, pentru că fiind televiziune publică, mesajul lor trebuie să fie unui educativ.

Cu toate acestea, pentru mine nu există efort. Imi doresc să realizez multe subiecte și, de cele mai multe ori,  mă risipesc în multe idei. Avantajul acestei tări, este că nu te lasă sa te afunzi in plictiseală. Am senzația că o iau razna,cănd nu reușesc să fac toate subiectele pe care le am în minte. Dar am o răbdare clădită în Biserică și speranța că nu voi rata niciun subiect în următorii ani".

Am remarcat imediat ca a „omis” - de aceasta data cu multa smerenie ortodoxa - sa atinga subiecte (pe care le cunosteam), gen campania de ajutorare a copiilor nevoiaşi, pe care a intreprins-o in satele izolate ale Deltei Dunării, sau participarea sa la actiunea de misionariat a Bisericii Ortodoxe Române în Tanzania, acolo unde personal a botezat (ca nașă) cativa dintre zecile de copii de culoare cu şanse reduse la viaţă, care au primit sa devina ortodocsi... 

Prin urmare, ferindu-ne sa ispitim cu intrebari pe care un om cu adevarat credincios le evita, atunci cand vine vorba despre persoana proprie (chiar daca asta contravine puternic valului actual de "VIP-uri") am revenit rapid la punctul nostru de plecare, prefacandu-ne că acesta ar fi fost, de fapt, si lucrul care ne-ar fi interesat cel mai mult:

Lacasuri Ortodoxe: Am remarcat ca ati lansat, de curand, propria Dvs pagina de Facebook. Ne-a bucurat si o recomandam tuturor (click aici), fiindca, dupa cum spuneam suntem convinsi, la randul nostru, ca nimic nu poate fi intamplator. Prin urmare, ce rezultate asteptati de la o pagina proprie de Facebook?

Jurnalist Elena Dinu: Am fost împotriva Facebookului!
Mereu am considerat că Facebook-ul este, de fapt, o mahala PLANETARA. Dar se vede ca m-am lasat deja prinsă în mrejele ei și, de asemenea, m-am lansat convinsă in acest sens, de colegul meu cu care lucrez acum la Emisiunea “Cap Compas”, care se difuzeaza pe TVR 2 în fiecare duminică.

De ce suntem intr-un loc - o intamplare sau nu...; cat suntem dispusi sa fortam baierele fragile ale vietilor noastre, pentru a face ceea ce credem ca trebuie sa facem; cat merita sau cat nu merita sa ne expunem? Care este castigul si care este pretul? Ramane să văd, în timp. Media de a viziona ceva pe Facebook, este de pănă la 30 de secunde. Asta asta imi ridica, uneori, semne de intrebare...

Suntem destul de prezenti pe Internet si chiar daca nu suntem cotati la nivelul unei Televiziuni nationale, totusi suntem destul de hotarati sa-i demonstram binecunoscutului jurnalist, Elena Dinu, ca in acest domeniu exista riscul să se insele: va recomandam sa intrati pe noua pagina de Facebook a Elenei Dinu (click aici), care noua ne-a atras atentia atat de tare, si sa depasiti cu mult aceasta medie. Noi am experimentat asta si ne-am convins ca merita.

Interviu realizat de: Ing. Catalin - Presedinte Asociatia Lacasuri Ortodoxe
15 februarie 2016
Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces.
Daca apreciezi activitatea noastra, iti dam ocazia sa devii membru al echipei Lăcaşuri Ortodoxe. Da click AICI! In cel de-al 10-lea an, TE IMBRATISAM CU BUCURIE!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN BUCURESTI
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

KSLCATALIN

ULTIMELE STIRI

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos
Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!