„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

Apel la rugaciune: incendii in North Alberta - Canada


12-05-2016 12:30:55 - Redactia Stiri - Flori & Fermieri
Întrucat incendiile forestiere continuă să se răspândească în întreaga zona North Alberta a Canadei, IPS Arhiepiscop Irineu de Ottawa și Biserica Ortodoxă din America - Arhiepiscopia Canadei au facut apel la credincioși, să se roage și să ii ajute pe cei afectați de tragedia fără precedent.

Este a doua saptamana a lunii mai, in care incendiile au forțat deja evacuarea a 90.000 de locuitori din Fort McMurray, AB și mai multe comunități învecinate. Se estimează, că cel puțin 10% din structurile orașului, inclusiv reședințe, au fost distruse.

"Arhiepiscopia Canadei a Bisericii Ortodoxe din America transmite regretele sale sincere, tuturor celor care și-au pierdut casele, mijloacele de trai și afacerile lor, din cauza devastării cauzate de incendiile forestiere intense din North Alberta", noteaza Arhiepiscopul Irineu, într-un mesaj datat luni, 9 mai 2016.

"Ne pasa de toti cei care au fost evacuati. Noi cerem ca, din această duminică si până la sfârșitul dezastrului, sa se faca rugăciuni speciale pentru ploaie, în bisericile noastre. Ii incurajam pe toti, sa facă donații către Crucea Roșie, pentru a-i ajuta pe cei care nu dispun de necesitățile de bază".

"Oameni din toate colțurile, întreaga noastră societate canadiană au răspuns pozitiv apelului, și cerem, de asemenea, parohiilor noastre și clerului nostru să facă tot posibilul pentru a lua parte la eforturile de ajutorare, în special, a oamenilor din North Alberta și zonele înconjurătoare", a incheiat Arhiepiscopul Irineu.

Un mesaj similar a fost emis de către IPS Mitropolit Iurie și de Episcopia Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Canada.
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN NORTH ALBERTA
LOCATIE: NORTH ALBERTA, CANADA

FLORI & FERMIERI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!