LONews / Flori & Fermieri

Festivalul lalelelor in Istanbul Istanbul Tulip 2013 - 100 de milioane de lalele (video)

01-04-2013 10:53:43
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Istanbulul se pregateste din nou sa lanseze Festivalul Internațional al Lalelelor, conform agentiei Anatolia, menționând că, in fiecare aprilie, incepand din 2006, Municipalitatea Metropolitana a Istanbulului planteaza aproape 100 de milioane de lalele, simbolizând venirea primăverii, în parcurile din Istanbul, pe bulevarde, in sensurile giratorii și practic oriunde există terenuri deschise.

   În acest an, la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional Istanbul-Tulip, care va avea loc in perioada 1-30 aprilie 2013, 14.420.000 de lalele- aproape cate una pentru fiecare persoană care trăiește în oraș, din 270 de soiuri diferite, au fost plantate în Istanbul.

   De obicei, echipele de lucru aranjeaza florile în diferite forme geometrice și cifre, in forma unor valuri, a unor delfini etc.

   Costul actiunii se ridica la 13 milioane de lire turcești (5,6 milioane de euro).

   Impreuna cu alte plante cu bulb, cum ar fi zambilele și amaryllis, 20 de milioane de plante au fost rasadite pentru festival, in Emirgan Park – un parc istoric urban, situat într-unul dintre cartierele cele mai bune din Istanbul, de-a lungul Bosforului, de pe malul european, fiind locul cel mai important al festivalului.

   În acest an, cea mai mare noutate a festivalului lalelelor o constituie "Muzeul Lalelelor", pe care municipalitatea l-a organizat în Emirgan Park.

   În plus, Consiliul Municipal al Istanbulului a decis să implice un grup de academicieni care sa să cerceteze rolul lalelelor în cultura turcă, ca parte a festivalului.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...