LONews / Flori & Fermieri

Papa Francisc a binecuvantat cainele unui jurnalist

18-03-2013 09:05:58
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Alessandro Forlan, un jurnalist italian al radio RAI, cu deficiențe de vedere, a mers să-l salute pe Papa Francisc, impreuna cu câinele său care il ajuta sa mearga, un labrador numit Asia, în timpul audienței acordate jurnaliștilor, sambata, 16 martie, la ora 11:00, in sala Paul al VI-lea, la Vatican.

   Apoi, acesta avea sa mărturiseasca:
   "Papa are o relație specială cu creația, în spiritul Sfantului Francisc, si am cerut o binecuvântare pentru soția și fiica mea, care au ramas acasa. I-am cerut si o binecuvântare pentru câinele meu si s-a aplecat si l-a mangaiat”.

   Exita o tradiție în Roma, de binecuvântare a animalelor, o dată pe an, in ziua de 17 ianuarie, la sărbătoarea Sfantului Antonie al deșertului. Asociația agricultorilor italieni vine, atunci, in Piața Sfantul Petru, pentru a binecuvânta animalele de fermă.
   Chiar si în unele parohii, Messa este deschisa celor care vin cu animalul sau animalele de companie: câini și pisici, papagali, carasi, broaste testoase si iepuri, sustinand ca este o modalitate de a da slavă lui Dumnezeu pentru toată creația.

   Uneori, sunt binecuvantati caii Carabinierilor sau ai Garzii Financiare și câinii pregătiti sa intervina in situatii de urgenta.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...