Stiri / Educatie & Cultura
Biblia se gaseste în 87% din casele americanilor, in acestea aflandu-se cel putin o Biblie, conform unui sondaj recent din SUA.

Biblia se gaseste in 87% din casele americanilor. Vezi tendinte actuale...

23-07-2017 09:51:59
De Redactia Stiri
Chiar daca mass-media laica, impregnata de duhul ateist manipulator, iti lasa impresia ca ai fi singurul om care ar mai merge pe la biserica...

Obiceiul lecturarii Bibliei, în America, cunoaste, in prezent, o tendință pozitivă. Un studiu Barna, comandat de Societatea Americana Biblica privind obiceiul lecturarii Bibliei a demonstrat o atitudine pozitivă generală în creștere, relativ la Biblie, în rândul americanilor.

Biblia se gaseste în 87% din casele americane

Principalul motiv, apreciat de reprezentantii crestini americani, ar fi faptul că Biblia este, din nou, o Carte a speranței, pentru un număr copleșitor de americani.

Cercetările arată ca persoanele în vârstă sunt mai implicate in lecturarea Bibliei

Vârsta medie a cititorilor implicati este de 53 de ani, în timp ce vârsta medie a scepticilor este 43 de ani.

De asemenea, femeile par a fi mai credincioase decât bărbații. Cercetarile arata ca mai multe femei sunt angajate in citirea Bibliei, comparativ cu bărbații. Intre cititori, 60 la suta sunt femei, 40% sunt bărbați. In schimb, doar 41% dintre femei sunt sceptice, în comparație cu 59% dintre barbati.

Desi alternativele sunt în creștere, conform studiului, cititorii Bibliei au indicat că preferă în continuare o versiune tipărită a Bibliei.

Cele mai multe case detin Biblii, 87% la suta dintre acestea avand cel puțin o Biblie. Numărul a rămas constant din 2011. Jumătate din americani se roaga folosind Biblia. Numărul persoanelor care interacționează cu Biblia citind, ascultând sau rugându-se rămas constant, de 50%. 

Majoritatea americanilor isi doresc, insa, sa foloseasca si mai mult Biblia. Mai mult de jumatate (58%) dintre americani si-au dorit sa fi putut folosi Biblia mai mult. Acest număr a scăzut, de la 61% in 2016.

56% din persoanele care si-au sporit obiceiul de a citi din Biblie spun ca Biblia este o parte importantă a călătoriei lor pe calea credinței. (LONews)
Alte stiri recente
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV
Lacasuri Ortodoxe Video Noutati
Lacasuri Ortodoxe Ultimele noutati
Hey! Ultimele Semnale
Informari Locale Ultimele Informari Locale