Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...
Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi: Prima ședință va avea loc sâmbătă, 4 martie, ora 13.00. Mai multe amanunte ne prezinta Pr. Mihai Margineanu.

Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...

01-03-2017 09:57:06
La Biserica Toma Cozma din Iași, se organizează și anul acesta Cursul gratuit de încondeiat ouă. Adresat copiilor, tinerilor, precum şi tuturor celor interesaţi, Cursul se va desfășura la Biserica Toma Cozma, în fiecare sâmbătă din timpul Postului Mare. 

Prima ședință va avea loc sâmbătă, 4 martie, ora 13.00, fiind așteptați, in numar mare, copii și tineri.

”Paradoxal, postul este bucurie. Hrana cumpătată și viața austeră nu trebuie să aducă întristare și izolare. Postul trebuie privit cu totul altfel, e un mijloc prin care ne descoperim frumusețile sufletești, calitățile prin care Dumnezeu ne cheamă să lucrăm binele în lume.


Aparenta ruptură între om și semenii săi, prin atitudinea interiorizată, autocontrolul riguros, ce pare a limita manifestarea noastră în plan social, trebuie să ne angajeze și mai mult în lucrarea binelui. Bucuria postului o trăiești cu adevărat atunci când adaugi restricționărilor ceva ziditor pentru sufletul tău și al aproapelui.


Între obiectivele duhovnicești pe care ni le-am propus, consider că acest Curs gratuit de încondeiat ouă se va constitui într-un bun prilej de a îmbina creativitatea tinerilor și bucuria de a lucra împreună, cu trăirile specifice perioadei Postului Mare pe care o parcurgem, astfel încât, la final, să ne regăsim mai întăriți sufletește și mai bogați din punct de vedere duhovnicesc, cultural și moral” – a spus Părintele Paroh Mihai Mărgineanu.
” Consider că, în ciuda multitudinii evenimentelor lumii moderne în care trăim, avem datoria sfântă de a pune în practică și de a transmite generațiilor următoare tradiţiile româneşti care ne definesc identitatea. Să nu le uităm, ci, dimpotrivă, să le redescoperim valoarea și profundele semnificații pentru a ni le putea însuși, iar ulterior, a le putea transmite și altora” - a precizat Vasilica Onofrei, voluntar, specialist relații publice.

Înscrierile pentru Cursul de încondeiat ouă continuă și se pot face la numărul de telefon: 0748 840 818, alte detalii putând fi accesate și pe site-ul parohiei, respectiv www.parohiatomacozma.ro.
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV