„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

Pr. Gheorge Calciu-Dumitreasa - 10 ani de nemurire


22-11-2016 06:32:22 - Maria Popescu / voluntar Lacasuri Ortodoxe - Educatie & Cultura
Aseară, 21 noiembrie 2016, de la ora 16:30, la Biblioteca Judeteană Ion Heliade Rădulescu, din Targoviste, a fost organizat, de către Asociația Literata, un eveniment dedicat Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, intitulat: „10 ani de nemurire - Pr. Gheorge Calciu".

Evenimentul, început cu o rugăciune, a marcat împlinirea a 10 ani de la trecerea la Domnul a părintelui, înmormântat la Mănăstirea Petru Vodă.

Cătălin Dumitru, președintele Asociației Literata, a evocat principalele evenimente din viața părintelui Gheorghe Calciu, după care a dat cuvântul invitatului serii, părintele Gheorghe Drăghci, preot la parohia Runcu și profesor la Seminarul Teologic din Târgoviște.


Părintele Gheorghe Drăghici a fost elevul părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, la Seminarul Teologic din București, între anii 1974-1979, avându-l chiar diriginte la clasa sa. Portretul duhovnicesc al Părintelui Gheorghe Calciu întipărit în inima tânărului elev Gheorghe Drăghici, a fost unul emoționant, părintele Drăghici evocând, între altele, și seria celor "Șapte cuvinte către tineri", la audierea cărora a participat personal, alături de tineri din acea perioadă, înfruntând presiunile comuniste și ale securității, cu sete de adevăr și credință, cu iubire pentru profesorul lor drag.


Frumusețea relației profesor-elev a fost subliniată de faptul că, și după plecarea sa în SUA, de la biserica la care slujea acolo, a continuat să îi trimită fostului său elev buletine cu predicile sale. Părintele Drăghici a promis că aceste amintiri legate de Părintele Gheorghe Calciu vor fi așezate într-un volum, în viitorul apropiat.

Seara a continuat emoționant, cu versurile poetului Radu Gyr, recitate de actrița Camelia Varga, de la Teatrul Toni Bulandra din Târgoviște, sau puse pe muzică de grupul Basarabii din Pucioasa.

Participanții au urmărit, apoi, documentarul „7 Cuvinte - povestea unui biruitor, pr. Gheorghe Calciu".

Articol si foto, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de voluntar: Maria Popescu

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN TARGOVISTE
LOCATIE: TARGOVISTE, ROMANIA

EDUCATIE & CULTURA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!