„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Calugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de proceseCalugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de procese
PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!
Creative Buzz - un festival al talentului romanesc (24-26 martie, Sibiu)
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRUIoana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui DumnezeuAu refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Descoperire: Tarul Sfant Nicolae al II-lea, ascuns sub chipul lui Vladimir Lenin (foto)


14-11-2016 10:02:42 - Redactia Stiri - Educatie & Cultura
(Foto: RBTH)
Un portret al Sfantului Tar Nicolae al II-lea a fost descoperit în timpul restaurării unui tablou de dimensiuni mari al a liderului Revoluției rusesti din octombrie 1917, Vladimir Lenin.

Descoperire: Vladimir Lenin, pictat peste Tarul Sfant Nicolae al II-lea


Tabloul a ramas "ascuns" pentru ultimii 90 de ani, sub o vopsea pe baza de apa, in partea din dos a panzei folosite de artistul sovietic Vladislav Izmailovich pentru portretul lui Lenin.

Descoperirea apartine restauratorilor Academiei de Arta si Industrie Stieglitz din Sankt-Petersburg, care a imprumutat portretul de la Muzeul Rus, in vederea restaurarii, începând cu anul 2013. Operele recuperate ale celor doi artiști vor fi prezentate in Sankt Petersburg, la Muzeul de Arte Aplicate, pe 30 noiembrie 2016.

"Portretele cu doua fețe, pictate de diferiți artiști sub diferite regimuri politice, reprezinta un fenomen unic, fara a exista vreo paralelă istorică", a declarat serviciul de presă al Academiei, pentru RBTH.


Istoria portretului "dublu" a început în 1896, când artistul Ilia Galkin, care a reprezentat familia regală de multe ori, a creat un portret mare si ceremonial al Tarului Nicolae al II-lea. Pictura a fost vernisata in anul incoronarii monarhului.

După Revoluția din 1917, clădirea Scolii de Comerț, in care se aflase portretul in cauza, a fost transformată într-o școală normală, iar în 1924, după moartea lui Lenin, experții speculează că Vladislav Izmailovich a acoperit portretul Tarului cu mai multe straturi de vopsea și apoi l-a ilustrat pe liderul revoluționar pe spate.

Lenin, stand în picioare pe un trotuar, a fost atârnat în același loc în sala de ședințe. Pictura atârna acolo de aproape un secol, până când administrația școlii a decis să trimită portretul, care a fost deteriorat în timpul erei sovietice, pentru restaurare.

"In partea de jos a pânzei, au fost descoperite numeroase găuri mici, probabil făcute de unele baionete din timpul Revoluției", a declarat serviciul de presă al Academiei.


"Este de remarcat faptul că un examen cu raze X asupra pânzei a constatat că atat capul lui Lenin, cat si cel al tarului, se aflau aproape in aceeasi pozitie".

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN SANKT PETERSBURG
LOCATIE: SANKT PETERSBURG, RUSIA

EDUCATIE & CULTURA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!