„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

Mesaj al Pr. Necula, catre tinerii din Targoviste


01-11-2016 06:00:27 - Maria Popescu / voluntar Lacasuri Ortodoxe - Educatie & Cultura
„Tinerețea în Hristos și în Biserică" a fost tema întâlnirii de aseara, dintre târgovișteni și pr. conf. dr. Constantin Necula. 

Organizată de ASCOR Filiala Târgoviște, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, seara duhovnicească a fost găzduită la Clubul Studenților, din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, cu contribuția directă a conf. dr. Ion Marian Croitoru.


Parintele Constantin Necula, in Targoviste: conferinta cu tinerii


Sala arhiplină a demonstrat că Părintele profesor Necula le era deja cunoscut târgoviștenilor, care l-au așteptat și l-au primit cu dragoste. Într-o atmosferă pe care chiar părintele profesor a numit-o „de poveste", prin bucuria de a fi împreună, de a ne împărtăși unii altora însetați de Hristos, cei prezenți l-au ascultat pe părintele profesor și apoi i-au adresat întrebări.

Părintele profesor le-a transmis tinerilor mesajul pretuirii vietii și al trairii cu discernământ, formuland o serie de recomandari:

- A fi tânăr în Hristos, a fi creștin, înseamnă a nu fi orgolios! Deschideți ochii si-L vedeti pe Hristos, pe Care-L aveți la îndemână!;

- Să știi să ierți, să știi să-ti ceri iertare!;

- Lasa-ți părinții să-ti fie părinți! Termina cu ifosele!

- Nu fii slugarnic! Chiar și lui Hristos, cereți-I cu demnitate, cu bucurie! Lui I se cuvine toată slava, iar celorlalți respect!


- Fii bucuros de Hristos, vorbeste-le celorlalți cu destindere și cu calm! Fără Hristos și fara Biserică, suntem doar suflete pierdute.

- Zidirea „bisericii din inima noastră" presupune răbdare și discernământ, de aceea recomandarea este „cauta-ți un duhovnic". Excesul de zel nu e întotdeauna folositor.


- Prietenul adevărat este acela care te apără pe tine de tine însuți. Mergeți către oamenii care au curajul să vă spună adevărul!

- Puneți-vă întrebări! Credința nu înseamnă muțenie absurdă! Când puțina-credință rodește, cereți-I lui Hristos să vă dăruiască mai multă dragoste!


Constantin Necula, in Targoviste: conferinta cu tinerii


Părintele profesor a atins sufletele celor prezenți, prin modul personal, apropiat, în care a vorbit, sala lăsandu-se cucerită de sinceritatea și dragostea cu care le-a răspuns celor prezenti, subliniind problema orei de religie și importanța ei, problematica familiei creștine, a demnității naționale.

Dupa cum a afirmat chiar si invitatul serii - „plinătatea dragostei se plinește când stăm împreună" - seara duhovnicească s-a dovedit a fi un moment de trăire a plinătății dragostei, căci mai mult de trei ore s-au scurs ca și când ar fi fost doar câteva clipe, învățând să fim „tineri în Hristos și în Biserică".

Conferinta Parintelui Conf. Univ. Dr. Constantin Necula desfasurata aseara in Targoviste, intitulata "Tineretea in Hristos si in Biserica", a inceput la ora 17:30. Intrarea a fost libera.


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN TARGOVISTE
LOCATIE: TARGOVISTE, ROMANIA

EDUCATIE & CULTURA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!