Videoconferinta: Decanii facultatilor de teologie din Romania

12-03-2013 05:01:59
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române ne informează:

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, in ziua de 11 martie 2013, a avut loc o videoconferință a Colegiului decanilor din Patriarhia Română.

Videoconferinţa a avut loc în biroul Preasfinţitului Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal şi secretarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din Palatul Patriarhiei. Au participat 8 decani din cele 10 Facultăţi de Teologie Ortodoxă din țară.

A fost dezbătută ordinea de zi. Din problemele discutate amintim:
1. Aducerea la cunoştinţă a recentelor hotărâri sinodale cu privire la învăţământul teologic din Patriarhia Română;
2. S-a rediscutat metodologia admiterii la Facultăţile de Teologie Ortodoxe din Patriarhia Română care fusese stabilită încă de anul trecut în cadrul celui de-al V-lea Congres de Teologie de la Cluj;
3. S-a discutat, de asemenea, despre ordinul de ministru nr. 6521/19 dec. 2012 cu privire la situaţia absolvenţilor specializărilor Teologie asistenţă socială şi Teologie socială. La punctul acesta s-a discutat despre alcătuirea comisiilor pentru evaluarea dosarelor absolvenţilor în vederea obţinerii avizelor de a profesa de la Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali;

S-a luat în discuţie stadiul de implementare a unor proiecte după cum urmează:
- Proiectul de revizuire a Regulamentului cadru pentru funcţionarea Facultăţilor de Teologie;
- Stadiul revizuirii programelor analitice la fiecare disciplină;
- Stadiul elaborării manualelor/cursurilor de la Facultăţile de Teologie;

Decanii facultăților de teologie din România au scos în evidenţă beneficiile pe care le aduce întrunirea prin intermediul videoconferinţei şi au stabilit ca astfel de întâlniri să se facă ori de câte ori va fi nevoie pentru buna coordonare a învăţământului teologic.

Totodată, s-a stabilit şi oportunitatea întâlnirii cu toţi decanii, prin rotaţie, la una din Facultăţile de Teologie din Patriarhia Română.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...